Malo drugačiji odgoj

Deca nisu tvoji robovi: Mlada majka na stubu srama zbog metoda vaspitanja! (FOTO)

Usvajanje ideje jednakosti muškaraca i žena na svim poljima počinje od malih nogu, a to je svojim primerom dokazala i mama Nikol
Vaše dete & vi
10:02h Autor:
Deca nisu tvoji robovi: Mlada majka na stubu srama zbog metoda vaspitanja! (FOTO)
Foto: Facebook / Nikkole Paulun

Nikol Paulun, samohrana majka 6-ogodišnjeg sina Lajla i jednogodišnje ćerkice Eli na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju sina koja ja izazvala veliku pažnju zbog statusa koji je napisan uz nju.

U celosti vam prenosimo status i fotografiju koja je izazvala buru komentara i jake reakcije majki:

"Podučavam sina kuvanju i obavljanju kućnih poslova. Zašto? Zato što kućni poslovi nisu samo za žene. Zato što će jednog dana možda živeti sam, znaće kako da pere veš i neće svake večeri jesti hranu iz dostave. Zato što će jednog dana možda nekoga poželeti da impresionira jelom koje je sam skuvao.

Zato što će jednog dana možda imati suprugu i decu i kod kuće će odrađivati svoj deo obaveza. Zato što ja pripadam generaciji ljudi koji se žale zbog toga što nas u školi nisu naučili da kuvamo, vezujemo kravatu, plaćamo poreze. Zato što podučavanje mog sina u tome kako da postane produktivan član društva izvan i unutar doma počinje sa mnom. Zato što je u redu pustiti svoje dete da bude dete, ali ipak ga usput naučiti životne lekcije.

Majka koja je pljunula na današnji način vaspitanja dece: Ja sam tebe rodila, ne ti mene!

<\/div>

Moj sin nikada neće biti previše muško da bi kuvao ili čistio. Biće muškarac koji će ući u kuću nakon što je promenio gumu na automobilu kako bi proverio večeru u rerni. Muškarac koji zna da raspremi veš nakon sušenja i pokosi travu. Roditelji, zapamtite da je muškarac koji veruje da ne treba da kuva ili sprema za sobom jednom bio mali dečak kojeg niko nije naučio drugačijem načinu života", napisala je Nikol.

Većina žena je sa oduševljenjem reagovala na ovu vaspitnu meru i pohvalila Nikol zbog želje da u svog sina odmalena usadi osećaj jednakosti kada su u pitanju svakodnevne obaveze.

Međutim, našli su se tu i negativni komentari.

"Deca nisu tvoji robovi i nisu tu zato da rade poslove koje ti ne želiš da uradiš", napisala je jedna ljuta mama.

"On nije moj rob. Ja uživam u većini kućnih poslova i sve ih odrađujem, moj sin mi samo pomaže i tako zarađuje i za svoj džeparac", odgovorila je Nikol na kritiku, a brzo je stala na kraj i komentarima muškaraca koji su doveli u pitanje verodostojnost njenih namera.

Vaspitačica sasula istinu Srbiji u lice: Šta bi se desilo da mame prijavimo socijalnim radnicima?

<\/div>

"Hoćeš li svoju ćerku da naučiš da obavlja poslove po dvorištu, menja gumu, kosi travu ili ćeš dati tipičan odgovor da su to muški poslovi?", upitao je jedan od njih.

"Moja ćerka će znati kako se rade sve te stvari. Sada je premlada da bi to naučila, ali moja deca odrastaju gledajući me kako obavljam sve te poslove, jer sam samohrana majka", zaključila je mlada mama.

Srpski dečji psihijatar o vaspitanju i kažnjavanju: Da je batina dobra, ne bi izašla iz raja!

Šta vi mislite? Da li je Nikol u pravu da deci treba usađivati ovakve navike odmalena? Ili se slažete sa onima zbog kojih, u suštini, svet vrvi od muškaraca koji misle da su svi kućni poslovi isključivo ženski?

Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs