Mnogi sanjaju o ovakvom obrazovanju

Kod njih nema ponavljača: Mnogi roditelji sanjaju o japanskim školama, evo zašto! (VIDEO)

U japanskim školama nema domara. Učenici sami uz pomoć profesora brinu o urednosti svojih učionica. Nakon školskog ručka spremaju prljavo posuđe i pribor za jelo te ga odnose u kuhinju na pranje, a zatim odgovorno čiste nered koji su sami napravili
Vaše dete & vi
13:32h Autor:
Kod njih nema ponavljača: Mnogi roditelji sanjaju o japanskim školama, evo zašto! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Da li biste poslali svoju decu u školu koja će da ih uči o važnosti poštovanja prema ljudima i životinjama, iskrenosti, ljubaznosti i samokontrole?

Mnogi roditelji sanjaju o takvoj vrsti obrazovanja, a ona je omogućena Japancima. Poznato je da su japanske škole drugačije od zapadnjačkih i mnogi ih smatraju najboljim školama na svetu.

U Japanu je uniforma obavezan deo školske opreme za sve osnovne i većinu srednjih škola. Zahvaljujući uniformama svi su isti, niko nema priliku da se ističe na osnovu odeće i to stvara prijatniju atmosferu u učionicama i od malih nogu stvara osećaj jednakosti među učenicima.

Kako Japanci u školi od dece prave ljude: Snimak koji je osvojio svet! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zanimljivo je da kod njih đaci osnovne škole ne mogu da padnu razred. Ta praksa jednostavno ne postoji i svi osnovci na kraju školske godine dobijaju diplomu i prelaze u viši razred.

Školska godina počinje u proleće, početkom aprila, kada cvetaju japanske trešnje. One su simbol proleća, rađanja prirode i novog početka i upravo to motiviše učenike za početak školske godine.

Ovo vas nijedna škola neće naučiti, a treba da znate: 14 neverovatnih činjenica!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Osim standardnih predmeta poput japanskog jezika, matematike, nauke i društvenih predmeta, u većini škola učenici uče veštine poput osnova kuvanja i šivenja. Takođe se bave japanskog kaligrafijom i poezijom.

U japanskim školama nema domara. Učenici sami uz pomoć profesora brinu o urednosti svojih učionica. Nakon školskog ručka spremaju prljavo posuđe i pribor za jelo, pa ga odnose u kuhinju na pranje, a zatim odgovorno čiste nered koji su sami napravili.

Njihov način vaspitavanja dece oduševljava ceo svet: Evo šta rade Finci, a mi ne radimo!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs