Neverovatno

Žena fenomen: Ima 37 godina, rodila 38. dece! Evo u čemu je stvar! (FOTO)

Rekorderka po broju zdravih trudnoća i porođaja nasledila je neverovatnu plodnost od oca, koji je za života dobio 45. dece

Trudnoća
14:15h Autor:
Žena fenomen: Ima 37 godina, rodila 38. dece! Evo u čemu je stvar! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen / Kassim Kayira

Marijam Nabatanzi Babirje (37) iz sela Kabimiri u Ugandi rodila je čak 38. zdrave dece, a svi su začeti sa istim muškarcem!

Njene komšije zbog toga su joj dodelile nadimak Nalongo Muzala Bana, što u slobodno prevodu znači "majka blizanaca koja rađa četvorke".

Marijam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke i samo dva puta je bila trudna i rodila samo jedno dete.

Iako su njene rekordne višeplodne trudnoće iznenađenje za veliki broj ljudi, one nisu šokirale Marijam, koja kaže kako sklonost za to postoji već dugo u njenoj porodici.

"Moj otac ima 45. dece sa nekoliko različitih žena, a sve one su rađale dvojke, trojke i četvorke", izjavila je za Ugandian Daily.

Dr Čarls Kigundu, ginekolog iz bolnice Mulagao smatra kako je Marijam zaista nasledila plodnost od oca.

Da li ste u drugom stanju: Otkrijte uz pomoć paste za zube!

"Ona ima genetsku sklonost za hiperovulaciju, pri kojoj otpušta nekoliko jajnih ćelija u istom ciklusu. Zbog toga se povećavaju šanse blizanačkih i višeplodnih trudnoća", objašnjava Kigundu.

Marijam se udala jako mlada, sa 13 godina. Već iste godine rodila je svoju prvu decu - blizance. Kaže kako je nekoliko puta tražila od lekara savet kako da smanji svoju plodnost, ali oni su joj rekli da, s obzirom da proizvodi toliko jajnih ćelija, hormonalne kontraceptivne metode, pa i one ostale, bi mogle da naštete njenom zdravlju.

"Trenutno živim sa 21 svoje dece. Nekolicinu njih su usvojili parovi koji ne mogu da imaju decu. Ostali žive sa našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da ih prehranimo i odgajimo", rekla je Marijam.

Simptomi vanmaterične trudnoće: Pamtite ovo, može da vam spasi život!

foto: Youtube printscreen / HD News

Stručnjaci koji su posmatrali njenu decu kažu da ona ne samo da su iznenađujuće zdrava, već su i sva natprosečno inteligentna. Marijam je rodila 10 devojčica i 28 dečaka, od kojih je nasjtarije dete staro 23 godine, a najmlađe četiri meseca.

Ipak, žena rekorder prema broju rođene dece jeste supruga ruskog seljaka Fjodora Vasiljeva, koja je između 1725. i 1765. godine čak 16 pari blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke, što je ukupno 69. dece!

Ovo je najmlađa majka na svetu: Misterija koja ne može da se reši već 80 godina! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs