Buduće majke, obratite pažnju

Od prvog dana trudnoće, sve se računa: 3 stvari koje se uče u stomaku i zauvek pamte!

Deca osećaju sve što i majka dok su u materici
Trudnoća
19:02h Autor:
Od prvog dana trudnoće, sve se računa: 3 stvari koje se uče u stomaku i zauvek pamte!
Foto: Thinkstock

Naučnici su otkrili da ljudi uče neke stvari dok se još nisu rodili i da to može da bude predispozicija za kasniji razvoj određenih osobina, talenata i sklonosti.

Ove tri stvari bebe uče još u majčinom stomaku i pamte dok su žive:

1. Ukusi

Profesor Piter Heper sa Univerziteta Kvin pitao se da li možete da volite i ne volite neku hranu i pre rođenja. Sproveo je studiju na trudnicama, koje su tokom ispitivanja jele beli luk ili gra potpuno izbacile iz ishrane. Rezultati su bili vrlo zanimljivi - deca majki koje su jele beli luk volela su ovu namirnicu i u svojoj 9. godini, dokle ih je doktor pratio.

Isto se desilo i sa sokom od šargarepe - šestomesečne bebe čije su majke u trudnoći pile ovaj napitak, obožavale su ga i rado pile. Heper objašnjava da je u verovatno u pitanju to što deca prepoznaju svoje roditelje, odnosno osećaju usto što i majka dok su u materici.

Uzbuđeno su čekali petorke: Pred sam porođaj, jedna vest im razorila živote (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Zvukovi

Grupa naučnika iz Finske sprovela je eksperiment na dve grupe trudnih žena - jedna je svakog dana slušala uspavanke, a druga nikako. Bebe iz prve grupe reagovale su na pesme i po rođenju, dok su bebe čije majke nisu slušale uspavanke bile potpuno ravnodušne prema zvukovima, piše BrightSide.

3. Govor

Psiholog Atina Vulumanos sa univerziteta u Njujorku uporedila je reakcije novorođenih beba na ljudski govor i zvukove, i zaključila da bebe odlično reaguju na govor.

Takođe, otkriveno je da su bebe lepše raspoložene kada čuju majčin glas, a studija je otkrila važan detalj - fino akustično okruženje je neophodno bebi dok je još u materici, naročito prevremeno rođenim bebama, jer mogu da razviju probleme sa govorom ukoliko dovoljno ne slušaju majčin glas.

Koliko je telu potrebno da se potpuno oporavi od trudnoće: Verovanje o 6 nedelja je čista zabluda!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs