Neprocenjivi trenuci

Trenutak za nostalgiju: Šta smo sve skupljali kao deca! (FOTO)

Ukoliko ste stariji od 25-30 godina, čitanje ovog teksta verovatno će u vama izazvati nostalgiju i prizvati sve one divne uspomene iz detinjstva i perioda odrastanja
Porodica
23:30h Autor:
Trenutak za nostalgiju: Šta smo sve skupljali kao deca! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Mnogo godina pre nego što je glavna opsesija dece i tinejdžera postala skupljanje lajkova na društvenim mrežama, nekadašnja deca sakupljala su različite predmete.

Ukoliko ste stariji od 25-30 godina, čitanje ovog teksta verovatno će u vama izazvati nostalgiju i prizvati sve one divne uspomene iz detinjstva i perioda odrastanja!

SličicePočevši od fotografija fudbalera za kojima su dečaci bili ludi, do likova iz crtanog filma, a kasnije i prvih latino serija, baš svi su skupljali sličice! Ništa kao momenat kada se vas 20 okupi i svi predano listaju svoje špilove u potrazi za duplikatima, za koje ćemo se kasnije menjati sa drugarima!

AlbumiŽivotinje, sportisti, vojnici, kasnije Štrumpfovi, Simpsonovi... Album ste jednostavno morali da imate! A tek ono ushićenje kada zalepite sve sličice...

Stripovi i časopisiBez obzira što smo ih retko čitali više od jednog puta, nekako nam je bilo žao da bacimo broj omiljenog stripa ili časopisa.

Igračke koje su ubili kompjuteri: Nove generacije nikad neće osetiti ovakvu zabavu! (FOTO)

PosteriDa li ste poznavali nekoga kome u tinejdžerskim danima soba nije bila oblepljena posterima muzičkih i glumačkih zvezda?

Igračke iz čokoladnih jajaNije da su stvarno bile igračke i imale ikakvu funkciju, ali nekako nismo imali srca da rasturimo kolekciju i bacimo ih.

Telefonske karticePa šta ako smo potrošili i poslednji dinar pričajući sa simpatijom na telefonskoj govornici da roditelji ne čuju? Kartica nije zaslužila da se baci!

ZnačkeZastave, likovi, glumci, serije, pevači, grbovi sportskih reprezentacija... Sve smo ih skupljali. Kasnije su ih nasledili bedževi.

SalveteOvo je obično bila ženska zanimacija. Što lepše, šarenije i, naravno što više!

MarkicePisma koja stižu, naročito iz inostrastva, bila su veoma dragocena - zbog poštanske marke!

Školjke i kamenčići sa moraNekada je bilo sasvim dovoljno poneti školjku koju smo sami pronašli ili kamenčiće neobičnog oblika sa plaže za koju smo znali da će toliko nedostajati našim stopalima...

Mnogi su iz nepoznatih razloga sakupljali i mesečne kartice za prevoz, omote od sladoleda, kutije cigareta od roditelja, čepove kojekakvih flašica, stare pare, šećer iz kafića, ko zna zbog čega, ali se svega toga sećamo sa ljubavlju i setom...

10 dečijih zapovesti koji će vas naučiti životu: Sve što uradite ostavlja trag na mom srcu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs