Oduševila ceo svet

Najvažnija lekcija za vaše dete: Status ove majke podelilo 700 hiljada ljudi! (FOTO)

Baš kao i pasta za zube, jednom kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš da ih vratiš, objasnila je svojoj ćerkici ova mama
Porodica
21:04h Autor:
Najvažnija lekcija za vaše dete: Status ove majke podelilo 700 hiljada ljudi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ejmi Bet Gardner potrudila se da svojoj ćekici, prvakinji, za početak školske godine pruži najvažniju lekciju u životu - onu o odnosu prema ljudima. Njen status je podelilo više od 700 hiljada ljudi.

Majka se poslužila primerom mudrog sveca Filipa Nerija koji je jednom prilikom na ispovesti pokušao da podstakne ženu da ne ogovara. Međutim, umesto da kao u priči očerupa kokošku, majka je savetovala svoju ćerku da iscedi pastu za zube. Pročitajte status ove majke u celosti i možda vas inspiriše da i vi svoje dete savetujete dobro.

8 najmoćnijih poruka za vaše dete: Kažite im ovo i ne brinite!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Moja ćerka sutra kreće u osnovnu školu. Ukrasili smo joj ormarić, kupili novu uniformu, iznenadili je novim ruksakom… Ali, pred spavanje smo imali za nju još jedan zadatak. Dala sam joj tubu zubne paste i rekla da je iscedi na tanjir. Kad je završila, zamolila sam je da pastu vrati u tubu.

Srpski dečji psihijatar o vaspitanju i kažnjavanju: Da je batina dobra, ne bi izašla iz raja!

Devojčica se pobunila i rekla da ne može i da to neće biti kao pre. Čekala sam da završi i rekla:

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Sećaćeš se ove paste do kraja života. Tvoje reči imaju moć života ili smrti. Kada kreneš u školu, saznaćeš koliko znače tvoje reči. Imaćeš priliku da ih koristiš kako bi povredila, tračarila ili naudila nekome. Ujedno, moći ćeš da ih koristiš da zalečiš, ohrabriš i voliš nekoga.

Baš kao i pasta za zube, jednom kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš da ih vratiš. Koristi reči pažljivo, Briona. Odluči večeras da li želiš da pružiš život svojim rečima, da budeš poznata po darežljivosti i saosećajnosti. Nećeš nikada pogrešiti ako odabereš ljubaznost", napisala je ova majka.

Tražim vrtić u kojem tete ne puštaju narodnjake: Status mame izazvao lavinu komentara!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs