Svaka mu čast

Zarobljenom kitu pretila smrt: O postupku hrabrog mornara bruji ceo svet! (VIDEO)

Neverovatan snimak! Mogao bih da ga pogledam još milion puta, samo su neki od komentara na akciju spasavanja nevine životinje
Ljubimci
11:18h Autor:
Zarobljenom kitu pretila smrt: O postupku hrabrog mornara bruji ceo svet! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Humans At Sea

Posada teretnog broda Šeik El Mokrani, koji plovi pod zastavom Bahama, u sredu je na otvorenom moru ugledala kita zarobljenog u ribarskoj mreži. Nesrećna životinja panično se koprcala i pokušavala da se oslobodi, ali bezuspešno.Nakon kratkotrajnog pregovaranja sa zabrinutim kolegama, hrabri mornar, čiji identitet još nije otkriven, odlučio je da skoči s 12 metara visoke palube i da pomogne kitu.

Na moru ga je već čekao kolega, koji ga je s manjeg broda usmeravao i govorio mu kako da priđe životinji u nevolji bez da je dodatno uplaši i time ugrozi i svoj život.

Nakon što je muškarac doplivao do kita, odgurao ga od mreže i oslobodio, najveći morski sisavac odjurio je prema pučini, a brodska posada, koja je sve posmatrala s palube, kolegu je nagradila gromoglasnim aplauzom.

"Neverovatan snimak! Mogao bih da ga pogledam još milion puta! Divno je znati da ima ljudi kojima je i dalje stalo do naše planete i nevinih životinja", samo su neki od komentara ispod videa koji je postao hit na Jutjubu.

Ogromni kit molio ronioce za spas: Za ono što je usledilo niko nije bio spreman! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs