Saznajte

Ovo je najprljavije u vašoj kući: Četkica za zube, daljinski, prekidač

Mobilni vam je stalno u rukama, kompjuterska tastatura je dobila sivu boju od prašine i puna je mrvica hrane, daljinski je sav ulepljen... Vreme je da sredite kuću
Enterijer
06:56h Autor:
Ovo je najprljavije u vašoj kući: Četkica za zube, daljinski, prekidač
Foto: Shutterstock

Peremo ruke čim uđemo u kuću, presvlačimo se, cipele ostavljamo kraj vrata i mislimo da je to dovoljno da se zaštitimo od bakterija, virusa i koječega što nas vreba sa svih strana. Ipak nije.

Ovo su najveće kliconoše u kući:

Mobilni telefon

Mobilni vam je stalno u rukama, kada kuvate - pošaljete poruku, kada ste u gradskom prevozu gledate nešto na internetu, a kada dođete kući zaboravite da ga očistite.

Kompjuterski miš i tastatura

Svi po nekada jedemo pored kompjutera, što nas dovodi do toga da nam tastatura bude puna mrva i još koječega. Dovoljno je samo da je jednom nedeljno istresete i očistite alkoholom.

Daljinski upravljač

Ekran televizora redovno brišemo, ali daljinski se skoro nikada ne setimo da očistimo. Što dovodi do toga da je daljinski upravljač jedan od glavnih prenosnika bakterija.

Četkica za zube i čaša za četkice

Pa dobro, četkicu perete više puta dnevno, ali čašu i ne baš. Uvedite i ovu obavezu u dnevnu rutinu i četkicu menjajte jednom u 3 meseca.

Prekidač za svetla

Za prekidač je sasvim dovoljo da se obriše vlažnom krpom jednom nedeljno.

Kvake

Najbolja prevencija od bakterija je da jednom nedeljno uzmete pamučnu krpu, navlažite je alkoholom i prebrišete sve površine u kući koje svakodnevno dirate. Ne zaboravite kvake.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs