Korisni savjeti

Kako preurediti stan uz ograničeni budžet: Potpuno nov enterijer u 3 jednostavna koraka! (FOTO)

Neka vaš stan izgleda kao iz časopisa!

Enterijer
Autor:
Kako preurediti stan uz ograničeni budžet: Potpuno nov enterijer u 3 jednostavna koraka! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ako i vi spadate u one koji stalno razmišljaju o tome da preurede svoj stambeni prostor ili da mu jednostavno daju neku novu svežinu, ovo je članak za vas!

Naravno, svi znamo da preuređenje samo po sebi uopšte ne treba da bude problem, pod uslovom da na raspolaganju imate dovoljno finansijskih sredstava i vremena. Ipak, to nije realnost većine, pa u pomoć priskaču saveti brojnih stručnjaka iz područja dizajna enterijera koje smo mi danas sumirali.

Pogledajte kako u najkraćem roku, za vrlo malo novca, vašu kuću ili stan možete da pretvorite u nešto potpuno drugačije!

Iskoristite stvari koje već imate

Mnogi dizajneri enterijera će vam reći kako najlakši način preuređenja doma uključuje jednostavno razmeštanje stvari koje se u njemu već nalaze. Može se raditi o promeni lokacije kauča, okretanje kreveta u kojem spavate, stavljanje biljaka na drugo mesto ili pak planiranje drugačijeg rasporeda fotografija i slika na zidovima. Isto tako, posegnite u svoje ostave i proverite da li se tamo krije neki zanimljiv detalj koji će oplemeniti vaš dom.

Dodajte malo boje

Jedan od boljih načina osvežavanja postojećeg izgleda vaših prostorija je svakako krečenje zidova. Ako želite da uštededite novac, krečenja se možete prihvatiti i sami, uz pomoć nekog tutorijala koji možete pronaći na internetu. Odaberite da li želite da obojite samo jedan zid ili celu prostoriju, ali se nemojte plašiti eksperimentisanja. Uz to, možete ofarbati delove nameštaja, poput stočića ili kuhinjskih ormarića.

Poigrajte se dodacima

Ako raspolažete s nešto budžeta, a ne želite da potrošite previše, razmislite o tome da uložite u nove jastuke, posteljinu ili prekrivače za krevete i kauč. Nove dekorativne jastučnice na kauču mogu da učine čuda, baš kao i prekrivači u zanimljivim dezenima i tkaninama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs