Isprobajte

Očistite vlagu i buđ sa zidova zauvek: 5 potpuno prirodnih sredstava!

Ako jednom očistite buđ sa zidova kako treba, ona se više neće vraćati
Enterijer
20:44h Autor:
Očistite vlagu i buđ sa zidova zauvek: 5 potpuno prirodnih sredstava!
Foto: Thinkstock

Vlaga i plesan u vašem domu ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća respiratorna oboljenja i razne vrste infekcija. Osim toga, mogu uticati i na razvoj alergija. Ako imate vlagu ili plesan u svojem domu, rešite ih se prirodnim putem.

1. Ulje čajevog drveta. U boci s raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevog drveta. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mesto naknadno prebrisati krpom.

Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt semenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Srećni ljudi ove stvari drže u kući: Drugačije ne dolazi u obzir!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Alkoholno sirće. Ono eliminiše oko 90 posto plesni i vlage. Sirće sipajte u bocu s raspršivačem i poprskajte na ugrožena mesta.

Ostavite neko vreme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osetljive na mirise.

3. Hidrogen peroksid. Pomoći će vam protiv vlage i plesni. Potreban vam je 3-postotni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid sipajte u bocu, poprskajte na vlažna i plesniva mesta, ostavite da deluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Ovih 9 stvari morate da čistite svaki dan: Čak i ako ste pomalo aljkavi!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Soda bikarbona. Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomešati sa sirćetom ili vodom.

5. Semenke grejpfruta. U bocu s raspršivačem sipajte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Domaći sprej koji odbija prašinu: Čistićete kuću trostruko ređe! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs