Korisna caka

Namazala je stari drveni nameštaj mešavinom ova 2 sastojka: Rezultat je oduševio!

Ovaj super trik za čišćenje koristićete i vi
Enterijer
10:08h Autor:
Namazala je stari drveni nameštaj mešavinom ova 2 sastojka: Rezultat je oduševio!
Foto: Thinkstock

Vaš drveni nameštaj zablistaće uz sastojke koje verovatno već imate kod kuće - maslinovo ulje i limunov sok. U 2 kašike maslinovog ulja dodajte 2 kašike limunovog soka, dobro promešajte u posudi ili promućkajte u bočici. Ova kombinacija očistiće drvo, ali ga ujedno i nahraniti. Maslinovo ulje dobro je za prekrivanje sitnih ogrebotina na drvetu.

Običnu pastu za zube je naneo na stolicu: Trik koji spasava drveni nameštaj! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Namočite krpicu i premažite po nameštaju. Ovo ulje se ne lepi i nema miris, a ujedno ne sadrži ni štetne hemikalije koje mogu da ostanu u vazduhu i tako vas otrovati. Zbog toga je posebno sigurno za decu, kojoj možete dati krpicu namočenu u malo ulja, pa će vam i ona pomoći u čišćenju.

Ovu kombinaciju ulja i limuna možete da koristite na svim drvenim površinama, stolovima, kuhinju, nameštaju u dnevnom boravku... Najpre premažite površinu krpicom namočenom uljem, dobro istrljajte i pustite da drvo upije ulje 10-ak minuta. Potom pređite čistom krpicom. Ona bi trebalo da posluži za postizanje sjaja.

Možete ponoviti postupak dva do tri puta sve dok ne vidite da je drvo počelo sporije da upija ulje. Sve zavisi od stanja samog drveta.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs