Neverovatno

Ovo je nešto najnepristojnije što radimo u gostima: 10 grešaka koje ne smemo da ponovimo!

U cipelama na tepih ili ulazak u spavaću sobu bez pitanja nalaze se na vrhu popisa najnepristojnijih stvari koje u gostima možemo da uradimo
Enterijer
18:34h Autor:
Ovo je nešto najnepristojnije što radimo u gostima: 10 grešaka koje ne smemo da ponovimo!
Foto: Shutterstock

Bonton, odnosno pravila ponašanja u društvu uveliko su se promenila unazad nekoliko decenija, a to dokazuje i novo istraživanje koje donosi deset pravila koja se ne smeju prekršiti kad dođete u goste.

U istraživanju, koje je sprovela stranica za proizvodnju i postavljanje podova u unutrašnjim prostorima, odgovore su dali vlasnici kuća ili stanova kojima često dolaze prijatelji na večere i druženja.

Na primer, studija je pokazala da je vrlo nepristojno tražiti lozinku za pristup internetu, ali čak 89 posto ispitanika slaže se u mišljenju da je najveća greška koristiti mobilni za stolom.

Svaki put kad dođu gosti, ona stavi ovu mešavinu u sobu: I vi ćete isto da radite! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ulazak s cipelama na tepih ili ulazak u spavaću sobu bez pitanja takođe se nalaze na vrhu popisa najnepristojnijih stvari koje u gostima možemo da uradimo.

Ispitanici su očigledno bili ljubitelji životinja jer dok njih 87 posto smatra ružnim ponašanjem ako stavite noge na sto, čak 61 posto bi bez problema dopustilo da se pas gosta sklupča na kauču. S druge strane, većina smatra da je pristojno pitati da li sme doći sa životinjom.

Predstavnik ove firme prokomentarisao je odgovore za Daily Mail: "Ovi rezultati daju zanimljiv uvid u to kako bismo mi zapravo želeli da nam se ljudi ponašaju u domu. Ipak, moj savet je da se ne treba uznemiravati oko svakog propusta jer to što neko digne noge na sto, može značiti da se jednostavno oseća dovoljno opušteno u vašem domu."

10 najgorih grešaka u gostima:

1. Pregledavanje mobilnog za stolom.

2. Traženje lozinke za wi-fi

3. Ulaženje s cipelama na tepih

4. Ulaženje u spavaće sobe bez pitanja

5. Otvaranje frižidera bez pitanja

6. Dolazak bez ikakvog poklona

7. Uzimanje hrane bez pitanja

8. Dizanje nogu na sto

9. Odbijanje hrane koja je ponuđena

10. Dolazak s ljubimcem bez pitanja.

Kada Srbin dočekuje gosta: Ovako običaji nalažu da dočekate dragog prijatelja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs