Hipnotiše izgledom

Kupili su zemlju obraslu šibljem: 16 godina kasnije, ovo je najlepša kuća na svetu! (FOTO)

Oduševljenje turista prelepom kućom je toliko da stalno staju pored nje kako bi se fotografisali, a na kraju se završi tako što zakrče saobraćaj
Enterijer
19:36h Autor:
Kupili su zemlju obraslu šibljem: 16 godina kasnije, ovo je najlepša kuća na svetu! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Christina_helliwell

Kada su se tačno 2000. godine preselili u malu kuću u Loh Lomondu u Škotskoj, Robert i Lizi Berns počeli su da sređuju dvorište, koje im se ni malo nije dopadalo.

Tada su ga nazvali "džungla" i svaki dan koristili sve slobodno vreme kako bi od parčeta zemlje obraslo šibljem napravili svoju malu rajsku baštu.

Nisu ni slutili da će se zaljubiti u ovaj hobi i rezultate koje su postigli, kao ni da će sređivanju bašte posvetiti punih 16 godina!

U kakvoj kući bi trebalo da živiš: Važan faktor za sreću! (TEST)

A photo posted by Priyanka (@psarks) on Aug 13, 2016 at 4:25pm PDT

Nažalost, Lizi je u međuvremenu preminula, ali je Robert nastavio njihov zajednički projekat, koji je danas prava atrakcija za turiste.

Njihovo oduševljenje kućom je toliko da stalno staju pored nje kako bi se fotografisali, a na kraju se završi tako što zakrče saobraćaj.

To i ne treba da čudi, budući da je u pitanju jedna od retkih kuća koja je ušuškana u viseće saksije, cvetne ograde, prelepe žbunove ruža, divnu baštensku garnituru... Tu je čak i imitacija pruge i voza, čije vagone, naravno, sačinjavaju saksije sa cvećem.

Drevna kineska tehinka stvarno pali: Uradite ovih 5 stvari u kući, i brzo ćete se obogatiti!

A photo posted by @mademoiselle.wagner on Aug 14, 2016 at 10:18am PDT

"U početku sa bio ushićen zbog tolike pažnje turista, ali sada sam navikao. Čak i noću kroz prozor primetim bliceve koji sevaju u šravcu kuće i pitam se zašto fotografišu kuću kada je napolju mrkli mrak. Ali, oni to stalno rade", ispričao je 75-godišnji Robert za Dejli mejl.

Danas se u lokalnim prodavnicama i na štandovima prodaju suveniri sa fotografijom Bernsove kuće. Na pitanje šta je njegova tajna za ovako neverovatno uspešno gajenje cveća, stari Berns odgovara:

"Ne bih mogao nikome da dam savet. Ponekad su mi potrebne godine da se setim imena biljaka koje sam posadio i da se setim rasporeda, a kamoli načina gajenja. Stvarno ih ima mnogo", otkrio je Robert Berns.

Stavite ovo u dvorište i ne brinite: Donosi zdravlje i bogatstvo celoj porodici!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs