Korisni saveti za kupovinu kreveta

Spavajte kao na oblaku

Ležaj je komad nameštaja koji će vam trajati više godina, zato budite pažljivi prilikom izbora kvaliteta i stila
Enterijer
21:46h
Spavajte kao na oblaku

Udobnost pre svega

Na tržištu danas možete naći bezbroj modela različitih kreveta, a ono što se najčešće nudi često je lepo na oko, ali poprilično nezdravo i neudobno. Zato nikako ne preporučujemo one koji imaju žičani mehanizam i tanki presavijeni sunđer koji se smešta u unutrašnjost dvoseda ili troseda, odmah ispod jastuka na kojima se danju sedi, već one koji imaju ugrađen dušek. Pri kupovini kreveta prvo što se gleda jesu stil i izgled, potom veličina, pa tek onda madrac, a trebalo bi da bude upravo suprotno, jer je ovo poslednje najvažnija stavka kako biste telu priuštili najbolji odmor.

Veličina

Prvo pitanje koje morate postaviti jeste koliko veliki krevet želite. Većina ljudi se odlučuje za francuski ležaj, ali to zavisi od veličine sobe u kojoj je planirano da krevet bude smešten. Jedna od najvažnijih stvari pri njegovoj kupovini jeste da ga precizno izmerite kako vam ne bi zauzeo celu sobu.

Dušek

Najvažnija stavka pri kupovini kreveta jeste izbor madraca. Neki vole dušeke koji se prilagođavaju obliku tela, dok drugi vole one koji su tvrdi kao kamen. Naš savet je da kupite onaj malo tvrđi, pošto je idealan za osobe koje imaju bolove u leđima. I još jedan važan savet za kraj - prilikom kupovine u prodavnici obavezno isprobajte nekoliko vrsta dušeka kako biste pronašli onaj na kojem ćete najlepše spavati.

Dizajn

Sledeća stvar na koju se mora misliti jeste izgled kreveta. Neki vole one klasične s metalnim uzglavljem, dok drugi preferiraju nešto modernije, u svetlijoj ili tamnijoj boji. Stilova postoji koliko i kupaca, zato briga o kupovini lepog kreveta ne treba da bude problem. Za dečje sobe idealan je dvospratni krevet, a kreveti na rasklapanje su savršeni za manje prostorije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs