TRIK KOJI JE ODUŠEVIO SVE DOMAĆICE: Ubacite ova 2 sastojka u mašinu za pranje veša i neće vam trebati majstor

Mašina za veš zahteva redovno čišćenje kako bi radila što bolje i što duže

Enterijer
Autor:
TRIK KOJI JE ODUŠEVIO SVE DOMAĆICE: Ubacite ova 2 sastojka u mašinu za pranje veša i neće vam trebati majstor
Veš mašina, Foto: Profimedia

Ova neobična metoda čišćenja veš mašine ne samo da je jednostavna, već je i izuzetno efikasna. Kombinacija limuna i paste za zube čini čuda za vašu mašinu. Prvo, presecite limun na pola i stavite pastu za zube u sredinu limuna. Ovu čudnu mešavinu smestite u bubanj veš mašine. Takođe, nanesite pastu za zube na unutrašnju površinu vrata mašine. Ova kombinacija ne samo da eliminiše neprijatne mirise, već i poboljšava performanse mašine. Vaš veš će biti bolje opran, a staklena vrata će ostati bistra i sjajna, čineći da izgledaju kao da je mašina upravo kupljena.

Još jedan koristan trik za održavanje veš mašine jeste čišćenje gume unutar mašine. Pomešajte sodu bikarbonu i sirće i koristite ovu smesu za čišćenje gume. Zatvorite vrata mašine i upalite kratak program pranja, trajanja oko 15 minuta. Ova kombinacija će efikasno ukloniti naslage i osvežiti unutrašnjost vaše veš mašine.

Ako želite sačuvati boje vašeg veša, šećer može biti vaš saveznik. Umesto da ga povezujete samo s kalorijama, koristite ga kao sredstvo za osvežavanje boje vaših tkanina. Potopite odeću u vodu sa dodatkom šećera i ostavite je da odstoji nekoliko sati. Nakon tog vremena, operite je na uobičajen način. Ovaj jednostavan trik zadržava boje na odeći, čineći je svežom i živopisnom. Ako žurite, šećer možete dodati direktno u bubanj veš mašine. Tri kašike šećera stavite u pregradu za deterdžent ili ga sipajte direktno u bubanj zajedno sa vešom. Ovaj trik će sačuvati boje na odeći i produžiti joj vek trajanja, čineći je kao novom.

Pranje Veša, Veš Mašina
foto: Shutterstock

Ovi jednostavni, ali efikasni trikovi garantuju da će vaša veš mašina raditi besprekorno, a vaša odeća će izgledati kao nova, bez obzira na to koliko je puta prana. Isprobajte ih i uverite se sami u njihovu delotvornost!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs