kako vam se dopada?

VOJVOĐANSKA KUĆA MIRJANE MEMEDOVIĆ JE SAN SNOVA: Nije ni čudo da je baš to OMILJENO MESTO bivšoj ženi poznatog voditelja

Nije ni čudo što je cela porodica zaluđena prirodom i životom van gradske vreve.

Enterijer
Autor:
VOJVOĐANSKA KUĆA MIRJANE MEMEDOVIĆ JE SAN SNOVA: Nije ni čudo da je baš to OMILJENO MESTO bivšoj ženi poznatog voditelja
Mirjana Memedović, Foto: Instagram / mirjana_memedovic

Mirjana Memedović već neko vreme nije više supruga našeg poznatog voditelja Jovana Memedovića, ali sa njim je i dalje spaja njihova zajednička strast, ona prema prema prirodi.

Osim što sami toliko uživaju u ruralnim sredinama, svoju ljubav su uspešno preneli i na svoje potomke, posebno na ćerku Mašu Memedović, koja retko kada zalazi u grad osim ako nije zbog posla.

Mirjanina privatna oaza nalazi se blizu Dunava, u selu Prigrevica pored Apatina, mestu u kome je vreme stalo i koje odiše starinskim šarmom severozapadne Bačke.

„Raj za oči i dušu“, napisala je ona pored jedne fotografije na kojoj su u prvom planu sveže voće i veliko dvorište puno zelenila.

Kad poželi da pobegne od beogradske gužve, Mirjana ne mora da putuje daleko. U miru bačke ravnice ima kuću uređenu u tipičnom vojvođanskom stilu, a ona je neke detalje je sama malo i doterala.

Među rustičnim vojvođanskim čarolijama našla se i stara preslica, pa su se ispod fotografije na Instagramu nadovezali odgovarajući komentari iz bajke o Trnovoj Ružici.

„Čekam još princa za buđenje”, našalila se Mirjana odgovarajući pratiocima.

U letnjoj sezoni mnoga vojvođanska polja ukrašavaju suncokreti. Prirodni antistres, kako kaže Mirjana, podsećajući na blagotvorna svojstva biljke prelepog cveta iz koje se dobija ulje, ne samo jestivo, već i eterično. Ima ga puno u blizini njene kuće…

Među stare tradicionalne lekove može da se svrsta i orahovača – neko bi rekao rakija, a neko liker. „Povećala sam količine”, otkrila je pored jedne fotografije na kojoj je vidimo sa korpom punom mladih, zelenih oraha.

Pratioci su primetili da izgleda kao Hajdi, mada je bilo i dama koje su zamolile za recept.

Postoji i kutak s pogledom, koji je uredila sa posebnom pažnjom.

„Koliko radosti kad sprovedeš neke svoje ideje u nešto opipljivo. Evo šta se može uraditi od stranice konjskih kola…

Zahvalna komšijama što znaju da obožavam starudiju, pa donose”, napisala je Mirjana uz sliku trema gde su zvezde šareni jastuci, tavanica od greda i ukras iznad „sofe“, napravljen od drvenih delova starih konjskih kola, piše hellomagazin.rs.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs