OVO SU NAJJEFTINIJE KUĆE U SRBIJI: Cene kvadrata su neverovatne, a kupac treba da ispuni samo jedan USLOV

Evo koja je cena montažnih kuća u Srbiji za kojima vlada pomamma.

Enterijer
15:16h Autor:
OVO SU NAJJEFTINIJE KUĆE U SRBIJI: Cene kvadrata su neverovatne, a kupac treba da ispuni samo jedan USLOV
Koja je cena montažnih kuća u Srbiji, Foto: Shutterstock

Potreba za parčetom zemlje van gradske gužve, postaje sve veća, a interesovanje za vikendicama ne jenjava. Paralelno sa interesovanjem za vikendice, rasle su i cene kvadrata, kao i samog materijala koji je potreban za izgradnju.

Osim toga, mnogi žele da sagrade svoj krov nad glavom, budući da su stanovi papreno skupi. Jedno od najboljih rešenja koje se nudi jesu montažne kuće, koje su daleko jeftinije.

Na Zapadu su montažne kuće veoma popularne, a čini se da je interesovanje za iste u Srbiji sve više prisutnije. U Srbiji je sve više firmi koje proizvode gotove delove kuća i sastavljaju ih na parcelama kupaca. Prema rečima stručnjaka, montaža je veoma jednostavna i ne zahteva dug proces.

montažne kuće, Kuća
foto: Shutterstock

- Na kupcu je samo da ozida temelj. Građevinski radovi su na kupcu, a mi projektujemo, proizvodimo i sklapamo kuće na placu - kažu za Telegraf Biznis u jednoj od kompanija koje prave montažne kuće.

Oni objašnjavaju da su se ljudi nekada teže odlučivali za kupovinu ovakve kuće, ali da se vremena menjaju.

- Danas postoji veći izbor materijala, stolarija je kvalitetna, izolacija takođe. Osim tipskih kuća, nudimo i izradu po nacrtu kupca. Cena kuće u sivoj fazi iznosi oko 350 evra po kvadratu, dok je po sistemu "ključ u ruke" cena 600 evra po kvadratnom metru - dodaju.

montažne kuće, Kuća
foto: Shutterstock

To znači da je za kuću od stotinak kvadrata, pod uslovom da ste već vlasnik placa, potrebno izdvojiti oko 60.000 evra, dok je za kuću od oko 60 kvadrata potrebno dati 36.000 evra, što je daleko jeftinije od kupovine stana u srpskoj prestonici.

Glavna prednost montažnih kuća je što su dosta povoljnije, a osim toga, jednostavno se postavljaju.

(Stil/ Telegraf Biznis)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs