Izazov

10 miliona kalorija: Zamislite kupatilo od 50 kilograma prave čokolade (FOTO)

Ovo remek-delo napravljeno od čiste čokolade nastalo je kao kombinacija šale i česte pravopisne greške
Enterijer
13:38h
10 miliona kalorija: Zamislite kupatilo od 50 kilograma prave čokolade (FOTO)

Koliko puta ste rekli da toliko volite čokoladu da biste mogli da se kupate u njoj. Sad to zaista i možete, bukvalno. Potrebno je samo da izdvojite oko 62.000 evra (50.000 funti) koliko košta kada napravljena od prave danske čokolade.

Kad smo već kod brojanja, to bi značilo da se kupate u 8 miliona kalorija. Jeste da biste za toliko novca mogli da kupite čitav stan u gradu u kome živite, ali niko nije rekao da su snovi jeftini.

Ipak, neobična ideja da se napravi kupatilo od čokolade nije potekla od nečije ekstravagancije već od česte pravopisne greške koju ljudi prave.

- Naišao sam na podatak da svake godine, više od milion Britanaca tražeći na internetu garniture nameštaja (što se na engleskom piše "suite" ) greškom ukuca "sweet" (što znači slatikiš). Tako su nam dali ideju da grešku u traženju slatkiša za kupatilo zaista pretvorimo u realnost i ponudimo im ono što "traže". Tako su nastala kupatila od slatkiša- rekao je Ian Monk, direktor kompanije bathroomsweets.com.

U realizaciji svoje ideje, Ian kaže da je pronašao partnere koji se bave proizvodnjom čokolade na zanimljiv, kreativan i kvalitetan način, tako da je pretpostavio da im ne bi predstavljalo problem da naprave opremu za kupatilo od čiste čokolade.

- Na moju sreću, prihvatili su izazov - objašnjava Ian.

Uprkos tome što je ideja nastala kao kombinacija šale i greške, kupatilo od čokolade je u potpunosti funkcionalno.

Međutim, Ian upozorava potencijalne kupce ovog čokoladnog remek-dela da ga ipak ne upotrebljavaju.

- Jednostavno bi se istopilo ukoliko bi došlo u kontakt sa suncem, grejanjem ili vrućom vodom - zaključuje on.

Zanimljivo je istaći da lavabo iz ove kolekcije ima 210.000 kalorija, dok WC šolja ima čak 980.000. Bide, kako ističu, je načinjen od čokolade koja sadrži čak stotine puta više kalorija od preporučene dnevne doze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs