Uređenje doma

Kako do savršene kombinacije?

Enterijer bele boje ponekad može izgledati jednolično, sterilno i oštro, pa ukoliko želimo da izbegnemo stvaranje takvog utiska, možemo uvesti različite teksture u ambijent, kao što su prirodni materijali ili njihove imitacije.

Enterijer
Autor:
Kako do savršene kombinacije?
Foto: Promo

To mogu biti teksture drveta, cigle, vune, ili na primer kamena ili betona, a njihovim uvođenjem vaš dom će delovati privlačnije.

Bela i dekor drveta su odlična kombinacija, a drvo je jednostavan način da se utopli potpuno beli i sterilan prostor. Ukoliko teksturu u prostor unosite kroz drvo dekor, centralni zid u ambijentu možete obložiti aktuelnim drvenim oblogama, ili se odlučiti za tapete u drvo dekoru. Drvo dekor uz beli nameštaj doneće toplinu i teksturu, a ova kombinacija upotpuniće bilo koji stil i uneti dinamiku u ambijent.

Regal PRATO, u dezenu opak bele sa kombinacijom crnog drveta, idealno će se uklopiti u svaki dnevni boravak, a zahvaljujući svojim poluzastakljenim elementima primer je modernog nameštaja. Beli zidovi uz moderan nameštaj čine minimalistički stil uređenja savremenog doma.

Bela daje osećaj elegancije i prozračnosti koja dodatno otvara prostor, dok mu drvo daje toplinu i osećaj rustičnosti. Beli zidovi učiniće moderan stan prostranijim, ali bi bilo sjajno da na to unesete malo ličnog pečata i probudite energiju u ambijentu. Kombinacija bele i drvo dekora na komadu nameštaja, poput regala KANAS, daje upravo taj efekat. Ukoliko lepo rasporedite elemente regala, a dekoraciju naglasite jarkim bojama, neočekivanim paternom tepiha ili tapete i trendi kućnim aksesoarima, dobićete ambijent o kakvom ste maštali.

Kombinacija bele i drvo dekora savršena je kombinacija i za uređenje predsoblja. Najbolje je da zidovi uz ovu kombinaciju budu svetli, u belim i sivim tonovima.

Predsoblje ASTOR u dekoru sivog hrasta i ivica presvučenih belom lak folijom savršen je izbor za svetli nameštaj sa toplinom. Element predsoblja ASTOR P2 praktičan je komad za odlaganje garderobe i obuće, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz njega kombinujete element predsoblja ASTOR CIV, sa kačilicama i policom za odlaganje, i element predsoblja ASTOR KOM, koji poseduje praktičan zatvoreni segment za odlaganje obuće, kao i tapaciranu površinu za sedenje.

Definitivno ima nekog šik momenta u domu koji ima belu boju i drvo dekor kao glavnu temu, što na trenutak može izgledati previše jednostavno, ali uz pravi izbor nameštaja, kao i boje zidova i dekoracije, može se postići zaista izvanredan efekat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs