Harmonija

Balans mira i živahnosti u vašoj spavaćoj sobi

Spavaća soba je naše utočište u domu i mesto gde se osećamo prijatno i sigurno, a za buđenje takve atmosfere najviše je zadužen sam ambijent

Enterijer
Autor:
Balans mira i živahnosti u vašoj spavaćoj sobi
Foto: Promo

Posebnoj enegriji prostora doprinosi i dobra osvetljenost prostorije, pa su veliki prozori duž cele sobe naša najčešća želja, međutim, kako to često nije slučaj sa spavaćim sobama, prirodnom svetlu ipak treba pronaći alternativu.

Kod manjih stanova, do 45m2, gde spavaća soba ima i prozor i balkonska vrata za terasu, zbog samog oblika prostorije i položaja kreveta bilo bi poželjno obezbediti dodatnu osvetljenost, a kako idealna podloga može biti zid u neutralno sivom tonu, nameštaj u boji treba da dođe do izražaja.

Za početak, kao akcentni komad nameštaja možete izabrati garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta i savremenog dizajna, koji sa leve strane kliznog mehanizma ima i ogledalo. Uz njega će se savršeno uklopiti i komoda SARDINIA 4F, koja predstavlja spoj topline rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a četiri fioke u koje možete smestiti razne stvari zasigurno će obezbediti svu funkcionalnost koja vam je potrebna. Takođe, kontast i živost u ambijentu i dodatno naglašavanje komada nameštaja možete postići krečenjem zida iza ovih elemenata u svetloplavu nebo nijansu.

Uz ove nijanse sjajno ide i zlatkasto žuta boja, pa bi odlično rešenje bio tapacirani francuski ležaj BAZEL koji se svojim izgledom uklapa u moderan ambijent spavaće sobe.

Kako biste sprečili da šarenolikost zavlada ambijentom, podnožje ležaja možete dopuniti trpezarijskom klupom B510 u sivoj nijansi, koja će se slagati i sa zidom iza ležaja. Dugi nogari klupe dorinose eleganciji prostora, naspram krupnijih komada nameštaja u ambijentu, pa iz istog razloga, umesto noćnog ormarića, možete koristiti klub sto VKCT-50218, koji će se sjajno uklopiti uz crne detalje na komodi i garderoberu.

Plava boja je uvek dobrodošla u ambijent jer prostor čini umirujućim, dok žuta, sa druge strane, unosi dozu živahnosti koja je svakako potrebna. Baš iz tog razloga, ove dve boje čine idealnu kombinaciju i stvaraju savršen balans spokojnog i živahnog enterijera, dok umerena doza crne smiruje dinamiku koju ove koloritna nota unosi u prostor i povezuje sve nijanse koje su upotrebljene.

Uz pomoć ovih saveta u vašoj spavaćoj sobi ćete probuditi topao i prijatan ambijent sa modernim komadima nameštaja, dok će kombinacija boja i elemenata svakako biti naglašeni. Kako je uvek važno da svaki ambijent obogatite svojim ličnim pečatom, koji će celu prostoriju učiniti jedinstvenom, po svojoj želji i ukusu možete uneti dekorativne detalje i sitnice, a onda vam preostaje samo da se prepustite i uživate u novom prostoru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs