pogledajte

SVE JE NA SVOM MESTU, PROSTORA KOLIKO ŽELITE: Ovako Kortni Kardašijan i Opra Vinfri sređuju svoju garderobu! (FOTO)

Trendseterkama je teško ne zavideti raskošnim garderoberima - osim što su prepuni najskupljih komada renomiranih dizajnera, najčešće su uređeni kao apoteke pa je u njima sve na svom mestu

Enterijer
Autor:
SVE JE NA SVOM MESTU, PROSTORA KOLIKO ŽELITE: Ovako Kortni Kardašijan i Opra Vinfri sređuju svoju garderobu! (FOTO)
Kortni Kardašijan, Foto: Profimedia

Naravno, obični smrtnici teško da se mogu pohvaliti raskošnim garderobama poput bogatašica iz klana Kardašijan-Džener, uključujući i njihovu mamu Kris Džener, ili drugih stanarki Holivuda.

Ipak, možemo primeniti njihove savete o organizaciji ormara kako bismo u svakom trenutku znali gde nam stoje omiljene farmerice i top koje želimo da obučemo.

Instagramski profili trendesetrki prava su inspiracija, a evo nekoliko korisnih saveta koje svi možemo isprobati, poput trikova koje su otkrile između ostalih Kortni Kardašijan, Opra Vinfri i Moli Sims.

Koristite kutije

Za sve one drage modne detalje i sitnice koje retko nosite, a ne želite da ih se odreknete, nabavite nekoliko dekorativnih kutija, baš poput Moli Sims. Tako ćete ih moći sakriti od pogleda, a možda i uneti malo stila u svoj ormar.

Trik za cipele koji štedi prostor

Kortni Kardašijan koristi jednostavan trik za slaganje cipela - umesto da ih sve postavi u istom smeru, slaže ih naizmenično i tako dobija više prostora.

Rasveta u ormaru

Nije baš zabavno kopati po mračnom ormaru u užurbanim jutrima, uzaludno pokušavajući da pronađete onaj crni top koji ide uz sve. Muzičarka Keri Andervud ima genijalno rešenje. Umesto da za ovu misiju koristite telefon i njegovu rasvetu, zašto ne biste razmislili o rasveti u ormaru?

Važne su i vešalice

Ako volite navečer pripremiti kombinaciju za sutrašnji dan, zašto ne biste u ormar postavili nekoliko prijenosnih vješalica u obliku kukica, baš poput Oprah Winfrey? Na taj način možete odvojiti ono što želite nositi od ostatka odjeće. Osim toga, ovo je odličan trik zbog kojeg ćete si olakšati osmišljavanje stajlinga. Ove praktične vješalice možete koristiti i za odjeću koju svakodnevno nosite, poput npr. trenirki, tajica, udobnih sweatshirt majica...

Složite odjeću po bojama

Ovo je jedan od najstarijih trikova i uvijek djeluje. Mnoge slavne i bogate zaljubljenice u modu, poput lijepe zvijezde 'Mad Mena' January Jones, glumice sa sjajnim modnim stilom, primjenjuju ovaj trik da bi uvele red u svoju garderobu. Ova metoda olakšava snalaženje u ormaru, a možete je upotrijebiti i za slaganje torbica, cipela, kaputa...

Dodajte pregrade

Bez obzira imate li puno torbica, poput poznate američke glumice, redateljice i spisateljice Mindy Kaling, ili je vaša polica prepuna džempera, dodatne pregrade, odnosno razdjelnici uvijek su dobra ideja. Osim toga, vrlo su jeftini pa uključivanje nekoliko takvih u vaš ormar može biti vrlo efikasan način za uvođenje reda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs