Praktično

9 načina da iskoristite šišarke u domaćinstvu: Blago koje čeka samo na vas!

Pre upotrebe šišarki, veoma je bitno da ih ispečete u rerni. Iako će mirisati fantastično - one se ne jedu. Ovo radite samo kako biste ubili sve štetočine na njima. Pošto su jako zapaljive, vodite računa da temperatura nije visoka i često ih povirujte u rerni

Enterijer
Autor:
9 načina da iskoristite šišarke u domaćinstvu: Blago koje čeka samo na vas!
Foto: Profimedia

Devet pametnih načina da koristite šišarke u kući:

1. Stavite ih u saksije sa sobnim biljem

Tako ćete sprečiti kućne ljubimce da kopaju po saksijama, a cveće ćete zaštititi od gljivica. Sobno bilje zalivajte preko šišarki, one će držati vlagu cveću.

2. Divan miris

Napunite kesu punu šišarki i isprskajte ih esencijalnim uljem sa mirisom po želji. Nakon što dobro upiju miris, šišarke rasporedite po kući. One će biti vaši prirodni osveživači do leta.

3. Ukras u kući

Šišarke ofarbajte u boju u koju želite i koristite ih kao ukras na stolu. Ali mogu da posluže i kao novogodišnji ukras.

4. Savršena potpala

Ukoliko ložite vatru svaki dan, nema potrebe da tražite sitna drva za potpalu - suve šišarke će odraditi posao savršeno. One veoma lako gore i možete ih koristiti mirne svesti jer su savršene za okolinu.

5. Hranilica za ptice

Šišarke obilno namažite sa masti ili margarinom, umočite ih u seme pa zakačite na grane. Ptice će vam biti zahvalne.

6. Podloga oko baštanskog cveća

Osim što će izgledati fantastično, šišarke oko žbuna cveća i ruža sprečiće rast korova, zadržavaće vlagu zemljišta i sprečiće mačke i pse da kopaju oko cveća. Pa ima li išta bolje od šišarki?

7. Šišarke u baštovanstvu

Ukoliko povrće sadite u kantama ili visoki lejama, na samo dno stavite prvo šišarke. One su propusne, a opet savršeno zadržavaju zemlju, sprečavau njeno osipanje. Pošto se teško razgrađuju, možete da ih koristite godinama.

8. Stavite ih u kompost

Izlomite šišarke i stavite ih u kompost. Obezbediće savršenu propusnost zemljišta.

9. Hotel za bubamare

Svako ko ima baštu zna koliko je važno da u njoj ima bubamare koje ubijaju štetočine. Bubamare vole šišarke, to je njihov sigurn dom. Stoga ih stavite oko cveća, nasumično ih rasporedite po bašti i ne brinite. Videćete kako će se brzo bubamare odomaćiti u vašem dvorištu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs