DAŠAK MEDITERANA U VAŠEM DOMU

Osećajte se kao na moru: Dekor koji će vas stalno podsećati na čarobni Mediteran! (FOTO)

Ko kaže da po povratku sa mora morate da se „vratite u realnost“?! Uz par dekorativnih trikova možete uvek imati dašak Mediterana pored sebe

Enterijer
18:27h Autor:
Osećajte se kao na moru: Dekor koji će vas stalno podsećati na čarobni Mediteran! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Svi volimo more i možemo se sigurno složiti da nam jako nedostaje, ali delić mora možemo imati i u svom domu.

Uz par veoma lakih saveta dekoratera, možete svoj dom pretvoriti u oazu koja podseća na more, talase, pesak, sunce i sve ono lepo što vas podseća na dane uživanja i relaksacije.

Prema rečima stručnjaka za enterijer, ovakavi dekori u stanu nisu samo estetki lepi, već i relaksirajući, kako zbog boja, tako i zbog emocija koje nose.

Plavetnilo mora donosi nam jednu vrstu smiraja i opuštenosti, a školjke, pesak, morske zvezde, sveće, neobični kamenčići skupljeni na plaži, replike sidra i drugi morski „rekviziti“, mogu se fenomenalno uklopiti u enterijer i dati mu potpuno novu dimenziju, punu svežine i „mirisa mora“.

Za dekoracija doma inspirisanu morem nije vam potreban novac uopšte ili vrlo minimalno – ono što vam je potrebno je da na letovanju zasučete rukave i prikupite na plaži školjke koje vam se dopadaju, neobične kamenčiće, pesak koji možete staviti u providnu činiju ili vazi i u nju ubaciti po koju školjku, a možete sve upotpuniti nekim lepim ramom za slike sa morskim motivima u koji ćete staviti omiljenu fotografiju sa letovanja. Svemu tome možete dodati neodoljive svećnjake sa morskim motivima, koji će noću davati divnu, romantičnu atmosferu. Na ovaj način napravićete u stanu pravi morski kutak, koji će, svaki puta kada prođete pored njega probuditi lepe uspomene.

Takođe, dekoru možete dodati po koju korpicu od pruća u koju ćete ubaciti morsku zvezdu ili školjke koje ste sakupili, a ukras u obliku sidra ili starinskog pojasa za spasavanje, koje možete nabaviti u svakoj suvenirnici na moru – izgledaće dodatno očaravajuće.

Zato, ukoliko ste ljubitelj mora - pustite mašti na volju i stvorite svoj lični morski kutak u vašem stanu!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs