Mladi heroj

Doktori rekli da im sin neće doživeti 1. rođendan: Na ovo čudo niko nije računao! (VIDEO)

U aprilu 1997. godine doktori su rekli Ostinovim roditeljima da ima kongeitalno oboljenje srca, koje je sprečavalo jednu kod srčanih komora da funkcioniše normalno, zbog čega su imali loša predviđanja
Porodica
12:38h Autor:
Doktori rekli da im sin neće doživeti 1. rođendan: Na ovo čudo niko nije računao! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston

Bostonski maraton je uvek imao učesnike sa zaista fascinantnim pričama. Iako ne završavaju kao prvi, bitno je šta su oni prošli kako bi došli do cilja.

Ostin Prario (19) je verovatno priča koja je najbolja od svih. Zapravo, njegov 19. rođendan je čudo u poređenju sa njegovim trčanjem maratona.

U aprilu 1997. godine doktori su rekli njegovim roditeljima da ima kongeitalno oboljenje srca, koje je sprečavalo jednu kod srčanih komora da funkcioniše normalno. Zbog ovoga, njegovo srce je nije moglo da radi sa 75% kapaciteta, pa su doktori obavestili njegove roditelje da on neće doživeti ni svoj prvi rođendan.

Roditelji planirali ćerkinu sahranu: Dete izgovorilo 6 reči koje su ih zaprepastile! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston
Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston

Njegov otac Dejv se prijeća kako su doktori rekli da bi Ostin mogao da ima normalan život ukoliko bude išao na operaciju, ali da nikada neće biti u mogućnosti da se bavi sportom. Malo manje od godinu dana kasnije, Dejv je odlučio da trči na bostonskom maratonu kako bi prikupio novac za dečiju bolnicu u Bostonu. Držeći svog sina i noseći majicu sa natpisom "Gotta Have Heart" ("moraš imati srce"), zajedno su prešli cilj.

Slika kako ga njegov otac nosi je njegova jedina uspomena na taj dan. Ali je ta slika služila kao motivacija Ostinu krož čitav njegov život i to je poslednja stvar koju vidi nakon izlaska iz kuće kada ide na trčanje.

Imala je savršenu porodicu: Na 12. rođendan njenih bliznakinja život joj je postao pakao! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston
Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston

Iako je bio ograničen zbog svog srca, uvek je želeo da trči. U osnovnoj školi se pridružio kros kantri timu i iako je izgubio svaku trku u kojoj se takmičio, nikada nije izgubio volju za trčanjem.

Sada kao student druge godine na lokalnom koledžu, Ostin je pomoćni trener atletskoj ekipi lokalne srednje škole.

"Želi da ga deca mogu videti jednog dana i reći kako ne treba prihvatati svoja ograničenja", rekao je njegov otac.

Nakon 12 godina u komi: Probudio se i ispričao neverovatnu priču! (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston
Foto: Printscreen Youtube / CBS Boston

Prošlog leta Ostin je konsultovao svog kardiologa o ideji da trči na maratonu. Iako je doktor znao da će to biti izuzetno teško za njega, pristao je ali mu je rekao da trenira dve godine pre učešća.

Ostin jednostavno nije imao strpljenja da čeka 2 godine. Nakon manje od godinu dana treninga završio je bostonski maraton za 6 sati i 14 minuta, i postao jedina osoba koja je završila ovu trku sa ovakvim tipom oboljenja. Iako veruje da je njegovo vreme moglo da bude mnogo bolje, zadovoljan je samim prolaskom kroz cilj.

Preživeo zahvaljujući ekstremnom očevom potezu: Lekari ga otpisali, a onda se desilo čudo! (VIDEO)

<\/div>

Grleći svoje roditelje nakon trke, Ostin je ovu trku završio ne samo za sebe, nego i za njih jer su uvek bili uz njega. Ponosni su na svog sina, i njegov otac kaže da mu je izuzetno drago što ga nakon 18 godina može da vidi da on to sam radi.

Tri puta pobedio rak: Otkrio kako mu je to uspelo! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs