Sekta

Decu tukla, izgladnjivala i silom im ubrizgavala drogu: Ovo je najzlobnija žena na svetu! (VIDEO)

Njen cilj je bio da stvori superiornu rasu, ali negde uz put malo je zalutala u toj nameri
Porodica
21:04h Autor:
Decu tukla, izgladnjivala i silom im ubrizgavala drogu: Ovo je najzlobnija žena na svetu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ MIFF

Glamurozna i harizmatična Ana Hamilton-Bajrne verovala je da je reinkarnacija samog Isusa Hrista, a u to je uspela da uveri i svojih 500-injak sledbenika koje je okupila u sekti The Family (Porodica).

Pod gotovo stalnim uticajem LSD-a, Hamilton-Bajrne bila je uverena u neizbežnost rata apokaliptičnih razmera te da je njena dužnost da okupi u sektu i odgojiti decu koja će biti gospodari novog postapokaliptičnog sveta, piše Daily Mail.

"Pozvani smo i velike stvari biće učinjene," kazala je vođa kulta na jednom starom snimku koji je uvrštena u dokumentarac !The Family".

Dokumentarac je pobudio novo zanimanje za ovu jezivu sektu uz koju je odrastao i osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž. Iako nije bio direktno povezan s kultom, Asandž je kazao kako je partner njegove majke bio član sekte te je često bio nasilan i fanatičan. Njegova majka je na kraju s Džulijanom i mlađim sinom pobegla od fanatika.

Stan užasa 30 godina skrivao jezivu tajnu: Žena odrasla u sobi uverena da joj je otac Bog! (VIDEO)

<\/div>
"Volim decu"

Ana Hamilton-Bajrne danas je 96-godišnjakinja smeštena na odelu za dementne osobe jednog staračkog doma u predgrađu Melbourna.

Pre 54 godine bila je sredovečna instruktorka joge kada je upoznala uvaženog britanskog fizičara Rajnora Džonsona. Zajedno su osnovali sektu i počeli "usvajati" i okupljati decu na njenom imanju pored jezera Eildon usredišnjoj Viktoriji, najmanjoj, ali najgušće naseljenoj i najrazvijenijoj australijsoj saveznoj državi.

Nameravali su da stvore "superiornu rasu" odgajajući i učeći decu kombinaciji hršćanstva i hinduizma. U sekti je bilo ukupno 28 dece, neka su usvojena pod sumnjivim okolnostima, a njih 14 su, smatra se, biološka deca osnivača.

Rođena 1921. godine u ruralnom delu Viktorije kao Evelin Edvards, Hamilton-Bajrne jedva je poznavala svog oca, a majka joj je bila psihički bolesna.

Na fotografijama iz 1970-ih i 1980-ih sva deca su obučena u istu odeću, devojčice u jednu, a dečaci u drugu kombinaciju, svima im je izbeljena kosa i isto su ošišani. Odgoj dece sastojao se i u tome da su ih tukli, izgladnjivali ih i davali im LSD.

Hamilton-Bajrne je u jednom prilično jezivom intervjuu, čiji su delovi ubačeni i u spomenuti dokumentarac, opisala nastranu sklonost da "svoju decu" tako izjednači.

"Moram priznati da sam htela da izgledaju poput braće i sestara. Obožavala sam ih u tim malim bluzama i pantalonama, tako dugokose i s mašnicama. Bilo je predivno, zaista sam ih volela takve", kazala je.

Na pitanje zašto je 28 dece držala zarobljenim više od dve decenije, kratko i hladno je odgovorila: "Jer volim decu".

Glumica razotkrila opasni kult: Pretili joj, silovali maloletnice, mučili radnike! (VIDEO)

Foto: Printscreen/ youtube/MIFF
Foto: Printscreen/ youtube/MIFF

"Nikad nisam upoznao osobu koja je toliko zla"

Neki od njih, danas odrasli ljudi, otvoreno su progovorili u dokumentarcu o traumatičnim iskustvima odrastanja u sekti, fizičkih i seksualnih zlostavljanja te prisilnog uzimanja droga.

Jedan do njih, Ben Šenton, jedva zadržavajući suze prisetio se događaja kada je Ana istukla svoju "omiljenu kćerku" Saru.

"Gledao sam kako je tuku kaišem s metalnom kopčom sve dok joj se od udaraca nije razderala odeća koju je imala na sebi," kazao je.

"Odgoj" dece u "Porodici" potrajao je dok se policijski istražitelj Leks de Man nije početkom 1980-ih počeo zanimati za tu sektu te dok nije načuo da se onde deci ubrizgava LSD. Potom je osnovana posebna jedinica koja je vodila istragu. Ali, dokaza protiv njih nije bilo sve do 1987. godine kada je dvoje dece uspelo da pobegne s imanja i ispriča policiji što se tamo događa. Vlasti su tada spasile još šestoro traumatizovane dece.

Zbog niza zakonskih zavrzlama, jedino nedelo za koje su Hamilton-Bajrne i njen muž osuđeni bilo je kopiranje rodnih listova dece. Čak su uspeli da izbegnu i odlazak u zatvor, a jedino što su morali bilo je plaćanje kazne od po 5000 australijskih dolara.

"Jedino za čime žalim jest što ona nikada nije odgovarala za sav jad koji je nanela toj deci. Ne osećam apsolutno nikakvo žaljenje za nju. U čitavoj policijskoj karijeri nisam sreo osobu koja je bila toliko zla kao što je bila ona", kazao je bivši istražitelj de Man o Ani Hamilton-Bajrne.

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs