Pronađite inspiraciju

Šta da poklonite majci za Božić: 10 najlepših predloga koji će joj istopiti srce!

Praznici su pravo vreme da majci poklonite nešto što već dugo priželjkuje i da je obradujete

Porodica
Autor:
Šta da poklonite majci za Božić: 10 najlepših predloga koji će joj istopiti srce!
Foto: Shutterstock

Praznici su vreme sreće i darivanja, naročito kada su u pitanju najvoljenije osobe.

Koliko god da ste odrasli, za vašu majku ćete uvek biti dete i šta god da joj poklonite, njoj će se srce otopiti, ne samo zbog poklona, već zbog pažnje i ljubavi koju sam poklon predstavlja, baš kao kada ste joj u detinjstvu poklanjali ručno crtane i pisane čestitke.

Predlažemo vam 10 sjajnih ideja šta da poklonite majci za Božić, a koji god da odaberete, jedno je sigurno - oduševiće se!

1. Kuvar koji je tako dugo želela

Ako je vaša majka već u penziji, a pritom obožava da kuva, idealan poklon za nju je kuvar sa novim ili tradicionalnim receptima. Vi vašu majku poznajete najbolje, pa u skladu sa tim i izaberite da li će to biti neka zbirka starih recepata za koju nikada nije uspela da odvoji novac ili najnoviji kuvar sa modernim jelima, ukoliko voli da isprobava nove ukuse.

2. Praznična pidžama

Nema te žene koja ne voli udobnu, pamučnu pidžamu, a još kada je ukrašena prelepim prazničnim motivima, to je svakako pun pogodak! Osim za majku, ovo je idealan poklon i za prijateljicu, sestru, decu...

Zaboravljeni srpski običaji pred Božić: Čuvaju vas od nesreće i zla!

foto: Shutterstock

3. Slatki paketić

Koliko god se trudili da se zdravo hranimo, praznici su dani paklenih, slatkih iskušenja kojima tek retki mogu da odole. Umesto da kupite majci bombonjeru, prisetite se njenih omiljenih slatkiša, bilo kupovnih, bilo domaćih. Možda je najbolje da napravite mešani slatki paketić (ne, nisu samo za decu!) u koji ćete staviti neke čokoladice koje vaša majka voli, ali i prelepe ukuse iz detinjstva - licidersko srce, svilene bombone, šećerne jabuke... OVDE pročitajte kako da sami napravite šećerne jabuke brzo i lako!

4. Tople papuče

Mladost svašta može da istrpi, ali u poznijim godinama, cirkulacija slabi, sve teže podnosimo hladnoću... Zato je baš Božić pravi trenutak da majci kupite nove, tople kućne papuče. Iskoristite ovaj period, jer su sada u ponudi najlepše i najtoplije - ukrašene prazničnim motivima i postavljene debelim krznom da greju u hladnim danima.

5. Albumi ili ramovi za slike

Poklon koji nikada neće izaći iz mode. Ali, ne zaboravite da unapred izradite fotografije! Neka to budu fotografije zajedničkih trenutaka cele porodice, lepih uspomena, unuka ukoliko ih ima... Biće to pun pogodak!

Trenuci koje ćete pamtiti celog života: 12 stvari koje možete da radite sa majkom uoči praznika! (FOTO)

foto: Shutterstock

6. Ćebe

Šta nam više prija tokom hladnih dana od toplog, debelog ćebeta? Mama će sigurno uživati u lenjim popodnevima i zimskim noćima ogrnuta svojim novim ćebetom, a svaki njegov meki dodir podsetiće je na vas i činjenicu koliko vam je važna.

7. Knjiga

Nikad dosta dobrih knjiga! Prisetite se naslova koje vam je možda spominjala da bi volela da pročita ili sami izaberite knjigu prema njenom ukusu. Napišite i lepu posvetu na prvoj strani i sigurno ćete učiniti da se njeno srce rastopi.

8. Šolja sa fotografijama cele porodice

Vruća kafa je nešto bez čega 90 odsto ljudi ne može da zamisli dan. Ukoliko prvi jutarnji napitak piju iz šolje koja ih podseća na drage ljude i njihovu ljubav, ugođaj je još lepši!

Bonus: Ako spojite poslednje tri stavke u poklon - ćebe, knjigu i šolju - garantujemo da lepši božićni poklon ne postoji!

Bog im dao još jednu šansu: Dečak se probudio iz kome da proslavi Božić sa porodicom!

foto: Shutterstock

9. Sobno cveće

Ako je vaša majka ljubitelj sobnog cveća, potrudite se i krenite u potragu za nekim neobičnijim. Predlažemo vam bonsai, indijansko pero, flamingov cvet, boginju suza (kalanhoja) ili slično egzotično cveće, koje do sada nije imala.

10. Ako niste prepoznali svoju majku ni u jednom od navedenog...

...ne očajavajte! Najlepši poklon za svaku majku svakako ste vi, odnosno vaše vreme koje ćete odvojiti da budete sa njom! Ako ne živite zajedno, obavezno je posetite na Božić. Pogledajte zajedno film, ispričajte se, smejte se, evocirajte lepe uspomene, spremajte hranu zajedno...

Život prolazi mnogo brže nego što očekujemo i primećujemo, zato iskoristite svaki trenutak koji možete da provedete sa majkom. Poklonite joj zagrljaj, poljubac, dar, makar skroman i uživajte, jer najbolji poklon ćete zapravo dobiti vi - osmeh i sreću na majčinom licu.

(B. Marković / Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs