Šta vi mislite?

Majka o kojoj ceo svet priča: Deci neću ostaviti ništa, sve ću potrošiti na sebe! Evo zašto!

Ona je rešila da sve potroši na sebe - evo i zbog čega

Porodica
14:28h Autor:
Majka o kojoj ceo svet priča: Deci neću ostaviti ništa, sve ću potrošiti na sebe! Evo zašto!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Jedna je majka odlučila je da uživa u životu punim plućima i sav novac potroši na sebe. Svojoj deci neće ostaviti ništa nakon smrti i na to je ponosna!

Kaže da je mirna znajući da se neće svađati oko nasledstva kad nje više ne bude.

Lori Grejam je majka četvoro dece, koju je dobila sa bivšim suprugom. Kada je on preminuo, prestravila se videvši ponašanje svoje dece kada se povela reč o nasledstvu. Tada je odlučila - to se neće ponoviti kada ona umre.

"Dejvid je bio vrlo ekscentričan čovek, koji nije ostavio mnogo nakon smrti osim urnebesnih uspomena", priseća se Lori.

Ona kaže da je deca to bilo ok, pa se veoma iznenadila kada je ćerka zahtevala da očev ručni sat pripadne njenom bratu kao jedinom muškom članu porodice, iako je Dejvidova nova devojka izrazila želju da ga ona nasledi.

"Nije to bio nikakav skupocen sat, tako da svađa nije nastala zbog njegove materijalne vrednosti. Bio je to njen otac, koji je prerano otišao, a za kojeg je moja ćerka osećala da su joj ga ukrali. Nije poenta u ceni.

To je savršen pokazatelj da nasledstvo može da bude problem. A mnogo je gore ako se razočarate sanjajući veliku ostavštinu, a na kraju ne dobijete mnogo. Zato sam mišljenja da je najbolja stvar koju možete da uradite za svoju decu ne ostaviti im ništa i pripremiti ih na to. Tako sam i učinila, između ostalog, i zato što nemam mnogo toga da im ostavim . Moja odrasla deca to znaju i prihvataju", kaže ova majka.

Šta je Džeki Kenedi uradila rođenoj sestri: Žena kojoj je bogatstvo donelo nesreću (FOTO)

Ilustracija, foto: Shutterstock

"Život, ili možda bolje reći - smrt, složenija je za vrlo bogate ljude, čija se deca možda oslanjaju na dobijanje velikog nasledstva. To je problem s nasleđivanjem. Neko se uvek nađe uvređen ili zakinut što nije dobio više", izjavila je Lori za Dejli mejl.

"Svako od nas ima priliku da napiše testament dok smo pri zdravoj pameti i tako izrazi želju koja potom treba da se poštuje. To je najbolji način da se izbegne rat među onima koji ostaju. Kad kažem da svojoj deci neću ostaviti ništa, govorim o materijalnom bogatstvu. Moj prvi muž i ja bili smo u braku 20 godina i složili se oko toga da su najvrednije stvari koje možete dati svojoj deci - sećanja.

Naravno, dali smo deci i puno drugih stvari. Pomagali smo im s domaćim zadacima, podržavali ih u njihovim sportskim ambicijama i priuštili im lep život. Možda zato što smo imali relativno veliku porodicu, naših je četvoro dece instinktivno shvatilo da nemamo mnogo.

Kao tinejdžeri, svi su imali vikend posao kako bi zaradili džeparac i kao odrasli radili su sve od dana kad su završili obrazovanje. Njihovo jedino iskustvo nasleđivanja bilo je nakon smrti njihove bake, od koje su svi dobili skromnu ostavštinu.

"Što se tiče moje lične ostavštine, nije bilo rasprave o nasleđivanju. Moja deca shvataju da je život pisca finansijski nesiguran. Radije bi imali mamu koja radi ono što želi i živi svoj život kako ona hoće nego mamu koja je nezadovoljna jer ne zna kako da rasporedi novac nakon svoje smrti. Barem znam da se moja deca neće svađati oko toga ko je šta trebalo da dobije", zaključila je Lori.

Četvoročlana porodica udobno živi u 22 kvadrata: Mala, a potpuno funkcionalna kuća! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs