iSPRIČALE PREDNOSTI I MANE

Iskrene ispovesti mladih baka: Nemaju ni 40 godina, a već im unuci trčkaraju po kući!

Priča britanske poslanice koja će da postane baka u 38. godini podstakla je Bi-Bi-Si da potraži još mladih baka i da ispriča njihovu priču

Porodica
Autor:
Iskrene ispovesti mladih baka: Nemaju ni 40 godina, a već im unuci trčkaraju po kući!
Anđela Rejner, Foto: Profimedia

Britanska poslanica Anđela Rejner u sredu je otkrila javnosti da će postati baka. I to ne bi bilo ništa čudno da političarka tek nedavno nije napunila 37 godina. Njena priča podstakla je Bi-Bi-Si da potraži još mladih baka i da one ispričaju kakav je osećaj biti s unucima u 30-im godinama života.

Lora Samerfeld (37) iz Norviča zapravo još uvek ne zna kakav je to osećaj, ali saznaće za četiri meseca. Njena ćerka Džas još nije napunila 18 godina, ali u martu će na svet da donese dečaka.

"Ne mogu da vam opišem svoje oduševljenje. Plačem od sreće."

Srpkinja (47) o kojoj piše ceo svet:Preživela tragediju, postala baka,a izgleda neverovatno!(FOTO)

foto: Shutterstock

Poprilično zanimljiva reakcija s obzirom na to da joj je dete još maloletno. Međutim, Lora ima opravdane razloge za to.

"Ono što sam proživjela s Džas poslednjih godina bio je pravi pakao. Bila je problematična i sada imam osećaj da ju je trudnoća spasila. Potpuno se smirila, imam osećaj da je na pravom putu i konačno je shvatila pojam odgovornosti."

Džas ima sreće i što je njena majka doživela slično iskustvo u kasnim 90-ima. Prvo dete Lora je dobila s 19 godina i kaže da reakcija njenih roditelja tada nije ni izbliza bila tako pozitivna kao što je njena danas.

"Bio je to veliki šok za moje roditelje. Bili su užasno tihi, gotovo nisu ni razgovarali sa mnom nakon što sam im saopštila da sam trudna. Trebalo im je dosta vremena da prihvate situaciju."

Majka rekorder: Rodila 20. dete, muž ne želi na vazektomiju! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Novinari su pitali Loru da li je spremna za pridošlicu u porodici.

"Ne mogu da dočekam unuka. Želim da pomognem i ćerki i detetu, želim da budem najbolja moguća baka. Uvek sam htela veliku porodicu i presrećna sam celim razvojem događaja. Ovo je perfektna situacija", rekla je Lora.

Za razliku od Lore, Teri i Lin Tju već odavno znaju kakav je osećaj biti deda i baka. Prvog unuka su dobili dok su imali 38 godina, a danas ih već imaju 14!

"Doneli su nam sreću, zabavu i ljubav. Godine su brzo prošle, ali predivne uspomene ostaju zauvek. Okupimo se svi nekoliko puta godišnje i svaki put nas je sve više i više", govori Teri, a Lin dodaje:

Unuka baki priredila neviđeni šok: Zbog njega nije prestajala da plače! (VIDEO)

foto: Shutterstock

"Kao da su juče bili bebe, a danas su već ozbiljni ljudi koji zarađuju za život. Iskreno, poželela sam da zauvek ostanu deca, ali njihova ljubav prema baki i dedi ne može se ni sa čim uporediti..."

Najnovija istraživanja govore da tek jedna petina populacije između 45. i 54. godine dobiju unuke. Dakle, procenat onih koji postanu bake i dede u 30-ima je zanemariv. I na kraju se postavlja ključno pitanje - koja je prednost imati unuke u 30-ima?

"Najveća prednost je što još uvek imate energije za jurnjavu za decom. Imate energije da ustajete noću, ali najbolje od svega je što vam vrate majčinske instinkte", kaže Mišel Lankaster koja je postala baka u 39. godini života.

Zamalo da završi na ulici sa dvoje dece: Evo šta je mlada mama sama napravila! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs