Tebi

Pre tebe, komplikovala sam sebi život: Ne nasedaj na naklapanja, nasedni na ljubav!

Posveta svim kćerkama ovog sveta: Budi sebi dete kao što si meni dete
Porodica
09:56h Autor:
Pre tebe, komplikovala sam sebi život: Ne nasedaj na naklapanja, nasedni na ljubav!
Foto: Thinkstock

Pre nego što si se rodila sve je bilo komplikovano. Budila sam se i komplikovala sebi život. Biću dobra majka ako te naučim da to ne radiš.

Imam dugoročan i jednostavan plan.

Naučiću te: da budeš neustrašiva. Da osetiš sve što misliš. Da misliš sve što osetiš. Utisni u svoju belu dušu još beline. Rasti do nezabeleženih visina.

Budi uvek sebi dete kao što si meni dete. Nemoj da se plašiš točkova na biciklu. Nemoj da te štrecaju deca u vrtiću. Nije strašno kad poderaš kolena. Zbog te vožnje rolerima ogrebotine se isplate. I nije kliše: svaka ocena je za đaka. (To važi od 1 do 10).

Naučiću te: da čitaš knjige i ljudska srca. Da slušaš muziku i noć. Da razumeš jutra i kišu. Da pratiš svoje oblake. Da budeš gladna znanja. Da budeš sita fraza. Da kusaš život. Velikom kutlačom.

Majke, obavezno pročitajte: Kako da razgovarate sa ćerkom o njenom telu

Nacrtaću ti mapu za brzo snalaženje. Budi pametna i docrtavaj svoje stazice. U životu su jednako vredne i prečice i zaobilaznice. Treba samo da se zabavljaš dok njima ideš.

I znaš ono: ljubav je sve, ljubav je velika?

E, pa, to je tačno. Samo, nemoj da se smrtno zaljubiš u sedamnaest. Smrtno se zaljubi svaki put. U knjigu, u dečka, u more. Smrtno se zaljubi u sebe. Budi uvek sebi dete kao što si meni dete.

Pokušaće da te nagovaraju, nadgovaraju i da s tobom pregovaraju. Ne nasedaj na naklapanja, na preklapanja, na propovedanja. Nasedni na ljubav. Nasedni na sreću.

Od mene nasledi osmeh. I narav. (To je narav budale koja brzo zaboravlja loše stvari. Ali budale koja ume da uživa u onim dobrim.)

Ne komplikuj ovaj jednostavan plan. Treba samo da budeš zdrava i srećna. I da slušaš majku.

Budi uvek sebi dete kao što si meni dete.

Autorka: Srbijanka Stanković, izvor: blacksheep.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs