Prijateljice

Ukrala mi je ime za bebu: Sada ne želi da razgovara sa mnom!

Bile su najbolje prijateljice, a onda su obe htele da im se dete zove ovako
Porodica
09:02h Autor:
Ukrala mi je ime za bebu: Sada ne želi da razgovara sa mnom!
Foto: Profimedia

Da li ste ikada čuli za krađu imena za bebu? Da li ta kategorija mora ući pod sferu zločina, jer znajte - to baš i nije tako redak slučaj, a posledice su često zbunjujuće.

Možda ste čuli za slične primere krađe ako su vama, vašoj prijateljici, prijateljičinoj prijateljici ukrali ideju za ime i možda biste na to komentarisali - ah - pa to je samo ime, ali realno, - ne - nije to samo ime. Tu je puno toga više na vagi, na primer - prijateljstvo.

Jedna je mama tako ispričala svoje zbunjujuće iskustvo.

"Džesiku znam celi svoj život. Od malena smo bile bukvalno nerazdvojne, a naše porodice su usko povezane tako smo, uprkos razlici od 11 godina, ostale nerazdvojne. Bile smo jedna drugoj na svadbi, zajedno prolazile trudnoće - moje tri i njenu prvu i kada sam saznala da čeka još jednu bebu normalno da sam se jako radovala. Posebno kada smo saznale da nosi devojčicu. Ja imam tri kćerke, moja sestra ima kćerku i zato smo s veseljem čekale i njenu devojčicu da dođe na svet. Ali jedan dan sve se promenilo", napisala je to mama Megan Visli koju je sestra jedan dan nazvala s čudnim pitanjem: "Jesi li čula kako Džesika planira da nazove svoju kćerku?".

Ispostavilo se da Džesika svoju kćer planira da nazove Elsa, baš kako se zove i jedna od Meganinih kćerki, ali to je ime zapravo "posebno" ime koje je Megan dugo godina i pre nego je ostala trudna planirala dati svojoj kćerki. I što je najvažnije, baš su svi znali zašto je to ime Megan toliko posebno i to godinama pre nego što je to ime postalo popularno.

Tata kupao bebu: Nije prestajala da se smeje kada je uradio ovo! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jesi čula kako će nazvati svoju kćerku?

"Moram priznati da me ta informacija zatekla i malo šokirala. Nije da će to ime uzeti neko s kime se ne družim, neko ko ne zna pozadinu tog "posebnog" imena. I na kraju, s obzirom da zna sve, zašto je odabrala baš to ime, a da me uopšte nije pitala šta ja mislim o toj ideji?

Razmišljala sam o tome danima i lomila se da li da joj uopšte išta spomenem ili ne, a onda sam u dogovoru s mojom sestrom i mamom odlučila poslati joj poruku i objasniti joj kako se ja osećam u svezi cele te priče," otkrila je Megan koja je dugo razmišljala kako da sroči mejl, da u njemu kaže sve, a da Džesika nikako ne uvredi.

"Napisala sam joj da se baš osećam bez veze, da mi je glupo što mi je baš ona uzela moje ime, a da mi nikada niti jednom rečju nije dala do znanja da joj se to ime baš toliko sviđa da tako želi nazvati svoju kćerku. Još jednu Elsu u našoj ekipi. Kao da zaista ne postoje druga imena. Ali, moja namera je bila da joj prvenstveno ukažem na činjenicu da sam ljuta i jadna jer meni nije baš ništa rekla", ispričala je.

Morala sam joj nešto reći

"Međutim, Džesika je iz cele poruke videla samo jedno - moju ljutnju zbog krađe i verovali ili ne, napala me u poruci i jednostavno prestala više da komunicira sa mnom. Kao da sam ja kriva što je ona uzela naše ime", napisala je uz informaciju da se to dogodilo pre tri godine i otada njih dve nisu komunicirale. Ona se jednostavno prestala javljati i ignorisala svaki pokušaj pomirenja tako da je glatko odbijala svaki poziv za porodična druženja koje su inače redovno slavili svi zajedno.

Dajte svome sinu junačko ime: Ovako su se zvali naši vitezovi i kraljevi!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Onaj kobni mejl otvorila sam stotinu puta u te tri godine pokušavajući da ga sagledam s milion strana ne bi li dokučila jesam li ja možda zaista preterala. Na kraju - to jest samo ime, ali ne spomenuti mi ideju i na kraju se toliko naljutiti jer sam ja uopšte reagovala, e to jednostavno nisam htela da dozvolim. I zato mi nije žao ni te kobne poruke. Jednostavno nisam želela da prećutim svoje osećaje. Nisam htela da me to izjeda i narušava naš odnos. I na kraju se dogodilo ovo. Naš odnos više nije nikakav, a to me navelo na razmišljanje da je po pitanju prijateljstva i porodičnih odnosa nepisano pravilo da se u situacijama kada bismo trebali biti svi iskreni jedni prema drugima, baš tu, među najdražim i najvažnijim osobama, vidljiv taj trenutak da se problemi o kojima bi se trebalo otvoreno raspravljati zapravo najčešće trpaju pod tepih - da se odnosi ne bi narušili. Ali, šta to zapravo onda znači.

Zašto da ćutimo?

Da baš najdražim i najvažnijim osobama moramo prećutati svoja osećanja da bi se ostalo u najboljem redu?"upitala se Megan te navela i nas na razmišljanje. Zar zaista baš u takvim trenucima moramo glumiti, kriti i udovoljavati samo da bi svi ostali dobri. Da li je ta cena malo previsoka, posebno ako problem pogledamo i s druge strane... to jest samo ime, ali meni jako važno ime, i ako ćemo se radi imena razići, je li taj odnos onda uopšte zaslužio da ga spašavam?

Zaista važno pitanje, jer čini se da je u ovoj priči "samo ime" ipak značilo nešto mnogo više.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs