Budite nežni prema svojoj majci

ZA SVAKU TVOJU SUZU, KOMAD SRCA JOJ SE OTKINUO: Ovih 10 stvari majke nikad neće reći deci!

Ne zato što nemaju hrabrosti, već zato što se opet žrtvuju za vas - sve će progutati da vas ne bi povredile!

Porodica
15:17h Autor:
ZA SVAKU TVOJU SUZU, KOMAD SRCA JOJ SE OTKINUO: Ovih 10 stvari majke nikad neće reći deci!
Foto: Shutterstock

Većina majki širom sveta je divan primer nesebičnosti, saosećanja, posvećenosti i ljubavi.

Majčinska iskustva prkose svim logičnim objašnjenima i razumevanju, i jednostavno ne možete ovo da razumete ako nemate svoje dete!

One će sve uraditi da njihovo čedo ne iskusi nikakvu bol, pa iz tog razloga sigurno ni vama majka nikada nije priznala ovih 10 stvari:

Zbog vas je mnogo plakala

Plakala je kad je saznala da je trudna. Plakala je kad vas je rodila. Plakala je kad vas je prvi put uzela u ruke. Plakala je od sreće. Plakala je od straha. Plakala je od brige. Plakala je jer vas je toliko volela. Osećala je vaš bol i sreću, delila ih je sa vama, primećivali vi to ili ne.

I ona je htela to poslednje parče torte

Ali, kad je vas videla sa tim velikim očima kako se oblizujete, nije mogla da ga pojede. Znala je da će biti srećnija kad vidi vaš pun stomak nego svoj.

Kad ostarim, kad me slika u ogledalu više ne bude radovala: Radiću isto što i moja majka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bolelo ju je

Kad ste je vukli za kosu, bolelo ju je. Kad ste je grebali oštrim noktićima poput žileta, bolelo ju je. Kad ste sisali, bolelo ju je. Kad ste je šutirali u rebra još u stomaku, bolelo ju je. Bolelo ju je kad ste dolazili na svet. Strašno je bolelo. Ali je vredelo.

Uvek se plašila

Još od trenutka kad je otkrila da je trudna, uradila je sve što je u njenoj moći da vas zaštiti. Bila je vaša mama medved. Ona je ta koja je želela da kaže "ne" malenoj komšinici koja je htela da vas drži, jer je mislila da ni kod koga niste sigurni kao kod nje. Srce joj je preskočilo kad ste napravili prve korake. Ostajala je budna do pola noći da se uveri da ste bezbedno stigli kući. A onda je ustala rano da vas isprati u školu. Za svaku ogrebotinu i povredu bila je uz vas. Za svaku vašu noćnu moru, zubobolju i temperaturu, bila je uz vas. Bila je tu da bi sve bilo u redu.

Mama koja stalno crveni na roditeljskom sastanku: Ima nešto važnije od svih petica u školi!

Zna da nije savršena

Majka je sopstveni najstrožiji kritičar. Zna svoje mane i ponekad sebe mrzi zbog njih. Najteže joj je kada se radi o vama. Želela je da bude savršena, da ništa ne uradi pogrešno, ali ona je čovek i pravi greške. Verovatno još uvek pokušava sebi da oprosti za njih. Sve bi dala da može da se vrati u prošlost i to ispravi, zato budite pažljivi prema njoj - uradila je onako kako je najbolje umela.

Gledala vas je dok spavate

Bilo je noći kada je ona bila budna do 3 ujutro i molila se da konačno zaspite. Jedva je držala otvorene oči dok vam je pevala uspavanku. Kad ste konačno zaspali, sav njen umor je nestao i više joj se ne spava. Samo joj se gleda vaše savršeno, nežno, malo lice i oseća više ljubavi nego što je mislila da na svetu postoji, piše BrightSide.com.

Nosila vas je duže od 9 meseci

Morala je. Pa je to i uradila. Naučila je da vas nosi dok čisti. Naučila je da vas drži dok jede, dok spava, dok spavate. To je ponekad bio jedini način. Ruke su joj bile umorne, leđa su je bolela, ali vas je držala i tom ukočenom rukom, jer je želela da vam bude blizu. Mazila vas je, volela, ljubila, igrala se s vama. Osećali ste sigurnost u njenim rukama. Bili ste srećni u njenim rukama. Znali ste da ste voljeni u njenim rukama - i zato vas je nosila, dokle god vam je to bilo potrebno.

Za svaku vašu suzu srce joj se slomilo

Nije bilo tužnog zvuka kao kad ste vi plakali ili ogromnih suza koje su se kotrljale niz vaše lice. Učinila je sve što je u njenoj moći da zaustavi vaš plač, a kada nije mogla, srce joj se raspalo na milion delova.

Stavila vas je na prvo mesto

Bilo je dana kada nije jela, nije se kupala, nije spavala. Vaše potrebe su uvek bile ispred njenih. Po ceo dan radila ono što vama treba, a kad bi vi uveče zaspali, nije više imala snage da uradi nešto za sebe. Sledećeg dana sve se ponavljalo. Zato što ste joj sve na svetu.

I opet bi sve uradila isto

Biti majka je jedna od najtežih uloga u životu svake žene, koja vas ponekad vodi do vaših krajnjih granica. Plačete, povređeni ste, pokušavate, ne uspevate, pobeđujete, učite... Ali, osećate toliko radosti i ljubavi, da bi majke uprokos bolu, dugim noćima i ranim jutrima, ponovo sve isto uradile. Vi vredite toliko svojoj majci. I još više.

Zato, kada je sledeći put vidite, recite svojoj majci hvala. Pokažite joj da je volite. Nikad to neće čuti previše puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs