Neverovatno

Kad mali Bosanac ode na letovanje, ovako to izgleda: Sastav koji je nasmejao hiljade ljudi!

Drugi dan mora tata je slomio majku pred narodom. Niko se ni okrenuo nije. Takav je narod, započinje svoju ispovest dečak
Porodica
21:36h Autor:
Kad mali Bosanac ode na letovanje, ovako to izgleda: Sastav koji je nasmejao hiljade ljudi!
Foto: Thinkstock

Pismeni sastav jednog dečaka iz Bosne i Hercegovine koji je dospeo u javnost postao je pravi hit na društvenim mrežama. Priču o jednom letovanju, prvoj ljubavi i razvodu roditelja s kojim se dečak vrlo lako miri podelile su hiljade ljudi na Fejsbuku.

Bosanski humor prožet teškom porodičnom pričom koju mali autor predstavlja ležerno i gotovo smireno, zasjao je u svom punom sjaju. Pismeni rad prenosimo u celosti:

"Ove godine sam raspust poroveo s porodicom na moru. Ja, sestra i burazer. I otac i majka. Isto. Ja sam iš'o svako jutro sam po kruh, a tata je pio popodne po najgoroj vrućini. Jedno dva dana nisam iš'o na plažu jer sam se od nečega osuo.

Drugi dan mora tata je slomio majku pred narodom. Niko se ni okrenuo nije. Takav je narod. Majka je govorila nama djeci da će ujak Ibro slomiti tatu kad se vratimo.

Ujak Ibro je samim time majčin brat. On je musliman kao i mi.

Zaljubio sam se u Sandru, ona je pola - pola. Majki nije pravo u vezi toga. Sandra je odlična u školi. Ima velike plave oči. Kad me poljubila zamantalo mi se.

Pismo malog Zemunca koje će vas nasmejati: Kako sam proveo letnji raspust!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Seka se ubola na ježa. Vriskala je dva sata. Kad smo je odveli doktoru on je rekao da nije jež nego srća. Noga joj se zagnjojila, pa smo morali nazad.

Ja sam se jedino obradovao tome što će ujak Ibro slomiti tatu. Jer dosta je više bilo. Njegovog…Terora.

Kad smo došli kući ujak je došao da se pozdravimo jer on je se vrać'o nazad u Ameriku. Majka mu nije rekla ništa za tatu. Meni je zaprijetila da šutim. Neće kaže da se dušmani raduju.

Neće ni da se ujak brine. Malo mu je firme. Dvaput mu je puc'o čir. Ja sam je pit'o kakvi dušmani, a ona je rekla da niko ionako ne gleda svoja posla nego jedva čeka neki haos. U komšiluku.

Takav je narod. Ove godine je buraz krenuo u prvi razred. On je isti tata. Prvi dan se potukao dvaput. Majka je plakala, a tata mu je uz'o Toblerone. Takav je tata, samo nek je kontra svima.

Burazova učiteljica je rekla da se preporučuje pažnja roditelja. Ja sve mislim da će, kad se ujak Ibro opet vrati iz Amerike, tata morati da se odseli iz kuće. Majka je predala za rastavu. Još ne smije da mu kaže, ali će mu sigurno reći. A narod nek' jede govna. Nije se zbog naroda ni udavala."

Urnebesno smešan pismeni rad zapalio region: Prvak sa razlogom dobio peticu! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs