MAJKA PEVAČA VELIKU PORODIČNU TAJNU ODNELA U GROB: Ujna mu na samrti otkrila NEVEROVATNU ISTINU, on se od šoka SKAMENIO

Pevač Oliver Roland u 53. godini saznao da ima brata koji umire i tada mu se ceo svet srušio

Porodica
10:28h Autor:
MAJKA PEVAČA VELIKU PORODIČNU TAJNU ODNELA U GROB: Ujna mu na samrti otkrila NEVEROVATNU ISTINU, on se od šoka SKAMENIO
Oliver Roland, Foto: Printscreen Youtube / Grand Magazin

Oliver iz Zemuna je sve oduševo kada se pojavo pre nekoliko godina u muzičkoj emisiji "Nikad nije kasno". Na sceni pokazao da zna da napravi odličnu atmosferu, te nas ne čudi činjenica da ga Beograđani već više od 2 decenije slušaju u Skadarliji. Međutim, sa druge stane, otkrio je i svoju veoma zanimljivu životu priču isprepletanu divnim trenucima, ali i onim momentima koji su ostavili veliki ožiljak na njegovom srcu.

Svirao je sa raznim bendovima i tezgario po bivšoj SFRJ, a 1987. godine oformio je svoj bend – Roland bend. Za izdavačku kuću „Ćao Sound Jugoton“ objavio je singl ploču, a njegovi spotovi „vrteli su se“ na Trećem kanalu.

Oliver je muziku zavoleo još kao dete, a pohađao je i muzičku školu. A najviše voli da peva domaći pop i rok, romanse, narodne i evergrin.

–Kao mali upisao sam muzičku školu, svirao sam harmoniku, a zatim sa šesnaest godina prešao na giratu. Sa četrnaest godina sam počeo da slušam rok i zbog toga sam se odlučio za taj instrument – objasnio je Roland.

Imao je u planu da objavio i svoj album, ali su ga u tom poduhvatu sprečila ratnja dešavanja tokom devedesetih godina.

–Počeli su ratovi kod nas, odustao sam od te ideje jer su mnogi članovi benda u to vreme bili mobilisani. Bio sam šokiran svim tim dešavanjima, bilo mi je to sve strašno i izgubio sam volju. Jedno vreme sam potpuno prestao da se bavim muzikom, radio sam u jednoj firmi imao sam dobru platu – rekao je veteran za Grand i dodao:

Kada sam upoznao svoju suprugu Miru, zaljubio sam se do ušiju, posle su nam se rodila i deca. Tada je krenula i ona kriza, nije bilo para, plate su bile male i ja odlučio da sviram u kafani. Tako su krenule i svadbe i svirke. 2002. sam se priključio orkestu „Šajka“ na Skadarliji i već dvadeset godina smo zajedno.

Sa „Šajkom“ ima 120 snimljenih pesama, kao i album pod nazivom „Kad stvarnost izgubi sjaj“. Kaže da strpljivo čeka da dođe njegovih pet minuta i da će u takmičenju dati sve od sebe.

Dirljiva životna priča

Oliver do 53. godine nije znao da ima brata po majci, koja je tu tajnu odnela u grob. Saznavši od ujne celu priču, odmah je poželeo da ga upozna, a sudbina je opet umešala prste.

–Ta tajna se čuvala od mene, moja majka je bila mlada i zaljubljena. Sa sedamnaest godina se zaljubila, a momak je zbrisao. Ona je jadna ćutala sve dok stomak nije počeo da se nazire, a onda je dete dala na usvajanje i više ga nikada nije videla, niti on nju. Sa njim sam se upoznao, jednom smo se videli. Nažalost, on je preminuo posle osam meseci, imali smo samo jedan susret, međutim večeras je sa nama njegov sin, a moj bratanac – rekao je Oliver u emisiji "Nikad nije kasno".

Ujna nije želela da nosi teret na duše i otkrila mu je istinu.

–Ujna mi je to ispričala pred smrt, tokom jedne večeri kada smo je moja supruga i ja posetili u Leskovcu. Tada sam rekao da ja njega moram da upoznam i tako je došlo do susreta. Bilo je veoma emotivno. Kada smo se konačo sreli u njemu sam odmah prepoznao sebe, doduše sa dvadeset kilograma manje i majčin pogled. Imao je njene oči, tada sam se skamenio. On mi je rekao da se zove Nebojša i da mi je bratm, a ja sam to i sam odmah video. Zagrliome me je i stenjao od uzbuđenja – ispričao je veteran kroz suze za Grand.

Oliver je danas postao veoma blizak sa bratancem koji je upravo od njega nasledio talenat za muziku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs