KAD SE TROGODIŠNJI DEČAK OTRGAO OD MAJKE I UPAO U KAVEZ SA GORILOM, SVI SU SKAMENJENO GLEDALI: Epilog priče neverovatan

Incident koji se dogodio 1996. godine u zoološkom vrtu, nažalost nije ni prvi ni poslednji takav događaj, ali epilog čitave priče jeste jedan od retkih slučajeva

Porodica
22:07h Autor:
KAD SE TROGODIŠNJI DEČAK OTRGAO OD MAJKE I UPAO U KAVEZ SA GORILOM, SVI SU SKAMENJENO GLEDALI: Epilog priče neverovatan
Foto: preentscreen/Youtube

Daleke 1996. godine, svet je zapanjeno posmatrao kada je jedan dečak upao u prostoriju gorile nakon što se udaljio od svoje majke, a reakcija same životinje ostavila je ceo svet bez daha.

Pre 26 godina, svetlo reflektora usmerilo se na 8-godišnju gorilu koja je postala junakinja nakon što je spasila dečaka koji je upao u njeno stanište.

Incident se desio 19. avgusta 1996. godine u zoološkom vrtu Brookfield u Čikagu. Trogodišnji dečak je nekako izmakao svojoj majci, popeo se na ograđeni prostor i zatim padne sa visine od 7 metara, pravo u jamu gde je boravila gorila.

Stari snimak prikazuje 8-godišnju ženku gorile, Binti Juu (čije ime na svahiliju znači "Kći Sunca"), koja pažljivo pregleda onesvešćenog dečaka i brine se o njemu.

Dečak je, nakon pada, teško povređen; slomio je ruku i imao je veliku posekotinu na licu.

Dečak
foto: preentscreen/Youtube

Gorila ga je nežno uzela u naručje i ljuljala kao majka. Binti je pokazala ogromnu brigu za dečaka, čin koji je ispunjen ne samo brigom već i ljubavlju. U momentu, moglo se videti kako ga uzima u naručje i nežno ljulja, potom ga nosi i pažljivo stavlja na ivicu vrata odakle su radnici zoološkog vrta uspeli da ga izvuku. Tokom svega toga, njena beba Koola, stara 17 meseci, stajala je na njenim leđima.

Dečak
foto: preentscreen/Youtube

Zvaničnici zoološkog vrta su izjavili da je Binti odgajana od strane ljudi nakon što ju je majka napustila, što je možda dovelo do toga da pokaže takvu bliskost i brigu prema dečaku. Njena velika empatija zbunila je stručnjake i čak pokrenula raspravu o altruizmu kod životinja.

Gorila je postala svetski poznata, privlačeći pažnju međunarodnih medija. Posetioci su dolazili u zoološki vrt kako bi je videli, a čuvari su joj davali posebne poslastice kao znak zahvalnosti za njeno humano ponašanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs