AKO SVEKRVA PREMA VAMA POKAZUJE OVIH 8 STVARI, VOLI VAS KAO SINA: Evo kako da se uverite da li ste u pravu

Jeste li se ikad zapitali zašto je odnos između svekrve i snahe toliko komplikovan?

Porodica
Autor:
AKO SVEKRVA PREMA VAMA POKAZUJE OVIH 8 STVARI, VOLI VAS KAO SINA: Evo kako da se uverite da li ste u pravu
Foto: Shutterstock

Majke su posebne i nezamenjive, a njihova neizmerna ljubav ponekad može preći granicu i uznemiriti snaju.

Svekrve su žene pune životnog iskustva. Jednom kad njihova deca stvore vlastitu porodicu, majke ih svojim savetima žele usmeriti, što može uznemiriti snahe, koje smatraju da im nameću svoje mišljenje.

Svakoj ženi je važno da se uklopi u porodicu svog supruga, a poštovanje je temelj takvog odnosa. Ponekad možemo stvoriti pogrešnu percepciju o majci našeg supruga i to je glavni razlog zbog kojeg se ona ne oseća slobodno pokazati svoju ljubav prema nama.

Svekrva, Starija žena, Žena
foto: Shutterstock

U nastavku pročitajte znakove da vas svekrva zapravo voli i da je vreme da joj ljubav vratite istom merom.

1. Želi da vas bolje upozna

Ako vam je svekrva već nekoliko puta spomenula kako bi htela da je češće posećujete, to ne mora značiti da vas želi kontrolisati, nego bolje upoznati. Ako vas ispituje o poslu, hobijima, interesima i odnosu s njenim sinom, ona samo želi biti sigurna da ste oboje srećni.

Snaja, svekrva, svađa, majka, ćerka
foto: Shutterstock

2. Ne smatra da je njezino dete uvek u pravu

Situacija u kojoj se svekrva umeša u svađu s vašim suprugom, odnosno njenim sinom, može biti izrazito iritantna. To je jedna od situacija kad većina žena reagira i objasni svojoj svekrvi da je prešla granicu. Međutim, ona vas, kao žena, zapravo jako dobro razume i oseća odgovornost da svom sinu objasni kako nije u pravu.

3. Traži vašu pomoć u kuhinji

Ako ste organizovali porodično druženje, a svekrva vas stalno zove da joj nešto pomognete u kuhinji, to bi moglo značiti da široj porodici želi pokazati da ste vas dve tim koji dobro funkcioniše i da je ponosna na vaše sposobnosti.

4. Uvek lepo priča o vama

Iako ste vas dve potpuno drugi svetovi, ona često ističe vaše kvalitete. Ponosna je na vašu karijeru i na to što ste dobro odgajili njene unuke. Pitat će vas za recept i pohvaliće ukusan ručak koji ste skuvali. Ako imate ovakvu svekrvu, budite sigurni u to da vas jako voli i da je srećna što ste baš vi odabrana njenog sina.

Svekrva, svekrva i snaja, Kuhinja
foto: Shutterstock

5. Poštuje vaš brak

Svaka majka je važno da je njeno dete srećno. Međutim, jasno joj je da vi živite s njenim sinom, a da ljubavni odnos ponekad može biti komplikovan. Iako joj je teško prihvatiti da ste sada vi najvažnija žena u njegovom životu, ona se prema vama odnosi s poštovanjem i zdravom distancom.

6. Pamti važne datume

Ako vam svekrva pošalje poruku za rođendan ili godišnjicu braka i ako vam pokloni baš onaj cvet o kojem ste jednom prilikom pričale, znači da joj je stalo do vaših osećaja i da vas želi razveseliti.

7. Uzbudjena je zbog vaše zajedničke budućnosti

Ako vaša svekrva planira druženja, govori o proširenju vaše porodice, o majčinstvu i svim izazovima koje brak nosi, ne znači nužno da vam želi nametnuti svoj način života, nego da vas dugoročno vidi u svojoj porodici. Na prvu iritantan, takav način komunikacije mogao bi značiti da joj je do vas stalo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs