SLAVICA JE ZA SVE KRIVA, UMEŠALA JE PRSTE, INAČE BI SVE BILO DRUGAČIJE: Vanbračni sin Rokvića otkrio istinu koja ŠOKIRA

Sin Marinka Rokvića otkrio istinu o Slavici zbog koje joj se godinama dive.

Porodica
08:15h Autor:
SLAVICA JE ZA SVE KRIVA, UMEŠALA JE PRSTE, INAČE BI SVE BILO DRUGAČIJE: Vanbračni sin Rokvića otkrio istinu koja ŠOKIRA
Marinko i Slavica Rokvić, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Slavica Rokivć, žena pevača Marinka Rokvića, oduvek je slovila za posebnu ženu kojoj je na prvom mestu uvek bio sklad u porodici. Ništa nije prepuštala slučaju, pa tako nije želela da dozvoli da vanbračni sin pevača odrasta bez oca. Osim toga, bila mu je glavni vetar u leđa u karijeri, dok je od naslednika uspela da stvori vredne, poštene i dobre ljude.

Kada je Marinko preminuo, Dario se od njega oprostio potresnim rečima.

"Teška srca govorim zbogom legendi. Počivaj u miru, tata. Volim te. Pazi na nas dok se ne sretnemo ponovo", napisao je tada.

Inače, 1980. godine Marinko je imao avanturu iz koje je rođen njegov najstariji sin Dario. Čim je utvrdio da je dete njegovo, priznao ga je. 1984. godine je upoznao sadašnju suprugu Slavicu koja je iz Zagreba došla u Beograd. Sledeće godine su se venčali i dobili sina Nikolu, a dve godine kasnije Marka.

- To se desilo... Mislim desilo se kako se desio. On se rodio iz nekog, da kažem, susreta. To nije bila veza niti zabavljanje, pa ja jednostavno nisam bio siguran da je dete moje. I zato sam rekao da mi je tad bila ta pamet ja bih odmah otišao i proverio. Međutim, mladost, ludost... Ja tad nisam bio ni oženjen - ispričao je Marinko svojevremeno za medije.

Slavica je dobila veliku podršku i simpatije javnosti kada je nagovorila Marinka da prizna Daria, sina kojeg je dobio u vanbračnoj vezi, koji danas sa celom porodicom, a pogotovo sa braćom, ima harmoničan odnos.

Za razliku od nekih svojih kolega, Marinko nikada nije želeo da opovrgne očinstvo, te je otvoreno priznao da ima naslednika koji je rođen u Sarajevu, iako je veza sa njegovom majkom Milom bila kratkog daha.

- Mama mi je rekla da idemo da upoznam oca. Bio sam uzbuđen, bilo je lepo. Kada smo se ugledali, on me je zagrlio i poljubio. Sledeći put smo se videli u Beogradu, kada sam imao devet godina, tada sam se već malo opustio - ispričao je jednom prilikom Dario, koji se davnih dana sa majkom odselio u Kanadu.

Mada nisu imali zajedničko detinjstvo, Nikola, Marko i Dario imaju veoma blizak odnos i posećuju se kad god mogu.

- Za to što smo ovakav “trojac” možda je najzaslužnija njihova majka Slavica. Vodila me je sa njima na letovanje, na Marinkov novogodišnji nastup... Svaka joj čast, neko drugi me ne bi tako prihvatio.

Dario je sa Marinkom bio u kontatku do njegove smrti.

- Bio je jako ponosan na sve nas, šta smo postigli i kako smo dobri roditelji prema našoj deci. Velika je stvar što smo bliski. I moja, Markova i Nikoilna deca su bliska. Sinovi ne slušaju Marinkove pesme, jer ne govore srpski, ali su svesni da je njihov deda bio velika zvezda - otkrio je Dario i priznao:

- Od oca sam nasledio da sam vredan, ali ne i talenat za pevanje.

Dario i danas živi u Kanadi, oženio Portugalkom Nadiom koja mu je podarila dva sina: Romea i Matea.

Marinkova supruga nikada nije pravila razliku među njima, a to je i javno pokazala.

„Kažu da kruška ne može da padne ispod drveta jabuke. Za vašeg oca i mene porodica je bila svetinja. Ponosna sam majka jer ste ti, Marko i Dario sa svojim predivnim ženama i dečicom napravili male hramove ljubavi od svojih porodičnih gnezda gde svaka molitva iz srca i duše prerasta u životnu radost“, poručila je Slavica i dodala:

„Radujmo se zajedno, deco moja draga“, glase reči Slavice Rokvić koje je uputila i Marinkovom vanbračnom sinu. Ona je ovim gestom oduševila korisnike Instagrama i dobila veliki broj lajkova za komentar.

Kako su se Marinko i Slavica zavoleli?

Marinko je na vrhuncu karijere 1984. godine sasvim sličajuno upoznao mladu i prelepu medicinsku sestru kod dobrog prijatelja. Čim je ugledao, očarala ga je izgledom i pogledom. Znao je da je baš ona prava žena za njega.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram - rokvic.slavica

Odmah je poželeo da je osvoji, ali nije sve išlo glatko. Njeni roditelji su bili oštri protivnici njihove veze, jer su smatrali da će zbog njegove popularnosti ta veza brzo otići u propast. Ipak, ispostavilo se da to nije bilo tako. Marinko i Slavica stupili u brak već 1985. i ostali su zajedno narednih 36 godina.

Međutim, njihovi odnos je bio vrlo turbulentan, te su se jedne priliče čak i zvanično razišli. Ipak, posle kratkog vremena shvatili su da su ipak rođeni jedno za drugo. Kako bi ispravio nepravdu Marinko se odlučio da svoju izabranicu ponovo odvede pred oltar.

- Rokvić nije ništa pitao Slavicu, već ju je iznenadio. Odveo ju je kod matičara, ona se tada šokirala, a potom je priredio ručak u jednom restoranu, gde je prisustvovala cela porodica i najuži krug prijatelja. Sve je šmekerski odradio - rekao je tada izvor koji je bio dobro upućen u život ovog poznatog para.

Marinko Rokvić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Mediji su potom pisali da su Slavica i Marniko navodno okončali svoj brak 2016. godine zbog njegove prevare. No, njihov sin Nikola svojevremeno je demantovao tvrdnje pomenutog časopisa.

„Toliko godina se bavim ovim poslom da sam oguglao na takve stvari! Hvala Bogu, moji roditelji su dobro i srećni su zajedno! Senzacionalizam i priče poput takvih su zanimljive ljudima“, rekao je Rokvić svojevremeno.

Slavica mu je bila najveći oslonac, dok se legendarni pevač hrabro borio sa karcinomom. Uz sinove, nije mu dozvoljavala da posustane, te mu je do poslednjeg dana bila predana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs