KRALJ JE NAKON SUSRETA SA SINOM HARIJEM DONEO IZNENAĐUJUĆU ODLUKU: Zbog njega imao i užasan NERVNI SLOM pre 3 godine

Iako je princ Hari ocu u prošlosti priređivao razne neprijatnosti, sada je iz kralja Čarlsa svim srce, te mu pruža snagu da pobedi opaku bolest sa kojom se suočava.

Porodica
00:02h Autor:
KRALJ JE NAKON SUSRETA SA SINOM HARIJEM DONEO IZNENAĐUJUĆU ODLUKU: Zbog njega imao i užasan NERVNI SLOM pre 3 godine
Kralj Čarls sa sinovima, Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Da kralj Čarls III boluje od karcinom vest je koja je potresla ceo svet, posebno poštovaoce kraljevske porodice. Čim je čuo, i princ Hari je doleteo iz Kalifornije, kako bi obišao oca i pružio mu podršku za dalje lečenje.

Došao je u palatu bez supruge Megan Markl, koja je ostala u Americi sa decom.

- Vojvoda je razgovarao sa svojim ocem o njegovoj dijagnozi. On će putovati u Veliku Britaniju da vidi Njegovo Veličanstvo u narednim danima - saopštila je kancelarija vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Megan Markl, Princ Hari
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Razgovor između oca i sina trajao je oko 45 minuta, potom je Hari napustio nekadašnji dom, a kralj se u međuvremenu spremio za put. Jedan za drugim su otišli iz rezidencije.

Kralj je odvezen u Bakingemsku palatu iz Klarens hausa, gde se veruje da je prebačen u Sandringem u Norfolku. Pored njega na zadnjem sedištu automobila je bila kraljica Kamila, koja mu je najveća podrška u ovim teškim danima. A kako opisuju britanski mediji, kralj je delovao tužno, dok je mahao iz kola.

Policija je zaustavila saobraćaj na motorima pre nego što su Čarlsov i Kamilin automobil izašao na ulicu. Helikopter je izleteo iza Bakingemske palate oko 10 minuta kasnije.

Kralj Čarls III
foto: 007 / Gotcha Images / Profimedia

- Dolazak princa Harija je važan trenutak za čitavu kraljevsku porodicu. Kraljeva dijagnoza će se ticati cele porodice, ali posebno njegovih sinova i sasvim je prirodno da će Hari želeti da provede vreme sa njim posle toliko vremena koliko ne žive zajedno. Radi se o porodici koja se okuplja u teškim vremenima, baš kao što bi to učinila svaka druga porodica - kaže Emili Naš.

Nervni slom zbog Harija

Kralj Čarls je navodno doživeo nerni slom 2021. godine, a razlog su princ Hari i Megan Markl. Kako je tada pisao "National Enquirer", Harijev otac je svim silama pokušavao u javnosti da sakrije šta proživljava zbog sina, ali njegov "kiseo" osmeh ga je sve više odavao.

Kako su te godine prenosili strani mediji, na njegovo mentalno zdravlje su veliki uticaj imali postupci "odbeglog para". Pritisak je bio veliki, pa je tako izvor za spomenuti magazin ispričao kako je princu od Velsa dijagnostifikovana i depresija.

1 / 5 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Jednostavno više nije mogao da se nosi sa brutalnim napadima i mržnjom koju su Hari i Megan širili poslednjih meseci. Indirektno su ga optužili da je čudovište i okrivili i njegovu majku, kraljicu Elizabetu II. Čarls im to nikad neće oprostiti", ispričao je izvor 2021, i dodao da je njegova supriga Kamila, odmah konsultovala lekare kako se njegovo stanje ne bi pogoršalo.

"National Enquirer" je isticao da Čarls od tog momenta radi na tome da uspešno savladava bes i kontroliše emocije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs