NAĐA JE RODILA 14oro DECE POMOĆU VEŠTAČKE OPLODNJE I ODGAJA IH SASVIM SAMA: Umesto pohvale, svaki dan dobija PRETNJE

Nađu Suleman svi nazivaju "super mamom" jer je ona rodila 14. dece pomoću veštačke oplodnje i odgaja ih sama

Porodica
Autor:
NAĐA JE RODILA 14oro DECE POMOĆU VEŠTAČKE OPLODNJE I ODGAJA IH SASVIM SAMA: Umesto pohvale, svaki dan dobija PRETNJE
Foto: Printscreen/ Instagram

Natali Deniz Suleman ili Nađa je žena koju nazivaju i Oktomama. Ona je 2009. godine dospela na naslovnu stranu svetskih časopisa i web portala upravo zahvaljujući tome što je uspešno rodila osmorke. Od tada ih svi zovu "Sulemanova osmorka".

Nađa je zatrudnela pomoću veštačke oplodnje, a pre dolaska osmorki na svet ona je već imala šestoro dece, koje je takođe dobila zahvaljujući vantelesnoj oplodnji.

Bila je to 1997. godina, a Nađa je imala samo 21 godinu kada je odlučila da uđe u proces vantelesne oplodnje. Do 2001. godine postala je majka dečaka po imenu Ilija, da bi godinu dana kasnije rodila Amiru. Nastavila je dalje rađajući Džošuu i Ejdena, a potom i bliznace Kalisu i Kaleba.

Nakon višestrukih procedura, Nađa je postala majka šestoro dece, od kojih su četiri sina i dve ćerke. Međutim, ona se odlučila da zatrudni opet. 2009. godine je izrazila želju da joj se veštačkom oplodnjom oplode svi preostali embrioni, što je i urađeno i Nađa rađa osmorke.

U tom momentu javnost se okreće protiv nje, čak je dobila i razne pretnje.

Uprkos svima Nađa nastavlja da se samostalno brine za decu, ona vežba svaki dan, a vratila se i u školu kako bi dobila master diplomu.

O tome kako je biti mama četrnaestero dece, Nađa kaže: "Ne spavam mnogo, ali navikla sam na to. Jednom kada jedno od dece ustane, svi ustaju. Nekad noćima uopšte ne spavam ili spavam samo pola sata. Najduže što sam prošao bez spavanja je 72 sata. Teško je, ali nastavljam da se trudim da budem najbolja mama."

A kako danas živi Nađa i njeno 14. dece?

Pa lepo, jer su upravo sklopili ugovor za emitovanje rijaliti emisije u Velikoj Britaniji.

Briga o 14 dece nije mali podvig, a Nađa Suleman je svima odgovara na znatiželjna pitanja o njenom životu. Pronašla je utehu i način da konstruktivno kanališe stres više od tri decenije - kroz dizanje tegova.

"Trening sa tegovima je postao još veći prioritet nakon rađanja osmorki, posvetila sam se tome da bih bila jača i pokretljivija," kaže ona.

(Stil/Brightside)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs