ONO ŠTO MI RADI SVEKRVA OD 43 GODINE NE BIH OČEKIVALA NI U SNU: Ovo nisam nigde videla, ni čula, i muž ostao BEZ TEKSTA

Imam mladu svekrvu i život sa njom me iznenadio! Nisam očekivala da će sve ovo da uradi...

Porodica
03:16h Autor:
ONO ŠTO MI RADI SVEKRVA OD 43 GODINE NE BIH OČEKIVALA NI U SNU: Ovo nisam nigde videla, ni čula, i muž ostao BEZ TEKSTA
Imam mladu svekrvu i život sa njom me iznenadio, Foto: Profimedia

Odnos između snaje i svekrve su nepresušan izvor tema, definitivno. I dok nekada mogu i te kako poremetiti bračni život supružnika, sa druge strane,postoje primeri hramonične zajednice. Međutim, priča ova mlade devojke je potpuno atipična.

Vrlo zanimljivu ispovest vam prenosimo u celosti:

"Imam mladu svekrvu, Marinu. Ima samo 43 godine. Rano se udala. Imala je samo 18 godina kada se rodio moj muž Rade, a godinu dana kasnije i njegov brat Adam.

Kola
foto: Marko Beric / Panthermedia / Profimedia

Ona i moj svekar imali su dobar brak. Deca su odrastala u srećnoj porodici. Marina je odmah nakon srednje škole završila kurs za računovođu i počela je da radi u maloj firmi. Danas je ugledni računovođa u dobroj kompaniji.

Kada je Radetu bilo deset godina, njegov otac je doživeo strašnu saobraćajnu nezgodu. Marina je ostala sama sa dečacima. Naučila ih je da budu odgovorni, smaostalni, da završe škole i da budu dobri ljudi.

Kada su stasali za srednju školu, majka ih je poslala u inostranstvo na školovanje. Dobili su stipendije i ona nije morala da brine o njima. Bar ne finansijski. Tako smo se Rade i ja upoznali, a uskoro i venčali.

poljubac, mlada i mladozenja, svadba, vencanje
foto: Shutterstock

Oboje smo studenti na završnoj godini. Marina je odlučila da nam plati troškove svadbe i medeni mesec. Posle toga smo se sa njom čuli samo jednom mesečno, da razmenimo osnovne informacije.

Radetov mlađi brat živi sa majkom, ali ona ga ne finansira.

"Neću hraniti matorog konja" , često zna da kaže Marina.

Mi smo nedavno dobili dete, kćerkicu. Svekrva je čestitala, donela poklon u vidu pelena, hemije za dete, kašica, odeće...Izljubila nas je sve odreda i nestala.

Ima svoj život. Vikendom ide na planinarenja, vozi bicikl, zimi skija, leti je na moru.

Planina, Planinarenje, Šetnja
foto: Shutterstock

Kada joj tražimo da pričuva unuku ona kaže: "I ja sam svoje sama čuvala". Nekoliko puta nam se desilo da usled velikih troškova nemamo dovoljno za kiriju, nije htela ni da čuje o pozajmici novca i to samo do sledećeg meseca

: "Snađite se sami, ni meni niko nije pomagao", govorila je.

Moji roditelji su penzioneri, jedva sastavljaju kraj s krajem. Od njih ne mogu da tražim novac, ali ni da pričuvaju dete, jer su bolesni. Dok mi muku mučimo, Marina cveta.

Nedavno nam je rekla: "Da sam željna bebe, udala bih se i rodila sebi jednu."

Beba
foto: Shutterstock

Naravno, ponekad nam daje poklone, ali to nije dovoljno. Nedavno sam imala jak grip i muž me danima negovao. Svekrva je došla i pričuvala unuku na par dana. Čim je videla da mi je bolje, mahnula nam je i rekla: "Sad nastavite sami!"

Iako imaju mnogo manje od nje, moji nam pomognu i finansijski koliko mogu, dok majka mog muža gotovo nikad. Iako mnoge žene kukaju kako su im svekrve prenaporne, moja je i više nego nezainteresovana. Dođe nam ponekad kao gost, i pomogne nam ako baš mora ili je sin prekori.

Sebi je na prvom mestu i ne dozvoljava da joj bilo šta kvari planove, kaže da sada živi drugu mladost i da se dosta mučila - red je na uživanje.

I dok mu ponekad jedva sklapamo kraj sa krajem, ona nosi skupe krpice, putuje svetom, ide na tretmane i estetske korekcije. A priželjkuje i da se ponovo zaljubi, te da uplovi i bračne vode sa gospodinom koji ispunjava sve njene kriterijume, na manje ne pristaje", rekla je snaja koja ne može da veruje kakve životne okolnosti su je snašle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs