GORDON REMZI OTKRIVA SVOJIH 6 BRUTALNIH RODITELJSKIH PRAVILA: Deca ih se moraju pridržavati ili će trpeti POSLEDICE

Pravila vaspitanja poznatog kuvara kojih se njegova deca moraju pridržavati.

Porodica
10:00h Autor:
GORDON REMZI OTKRIVA SVOJIH 6 BRUTALNIH RODITELJSKIH PRAVILA: Deca ih se moraju pridržavati ili će trpeti POSLEDICE
Pravila vaspitanja poznatog kuvara, Foto: FOX / Planet / Profimedia

Kuvar Gordon Remzi se proslavio svojim temperamentom i vatrenim ponašanjem u "Paklenoj kuhinji" i "Kuhinjskim noćnim morama".

On je ponosni otac petoro dece koje podiže i vaspitava zajedno sa svoom suprugom Tanom. Obožavaoce je impresionirao svojim pravilima vaspitanja koja sprovodi već godinama.

Gordon Remzi
foto: Profimedia

1. Odbija da im da posao.

Remzijeva deca su mogla da se zaposle u nekom od očevih restorana, međutim, on je insistirao da rade za nekog drugog kuvara.

U jednom intervjuu, Gordon je priznao: „Ja sam čvrst, pošten sam i daću ti sve što imam da te dovedem do samog vrha. I to je to. Mnogo me kritikuju što sam iskren i strog, ali nisam zabrinut za tu generaciju pahulja.”

Zatim je dodao: „Ne zapošljavam decu jer ne želim da osoblje misli: To je Remzijevo dete ne smemo ga kritikovati. Želite da radite u ovoj branši? Odete kod drugog kuvara, naučite nešto drugačije i vraitite sa novinama koje mogu da poboljšaju posao."

2. Neće ih staviti u svoj testament.

Bogatstvo Gordona Remzija procenjuje se na oko 220 miliona dolara, ali to ne znači da se njegova deca mogu samo opustiti i imati koristi od njegovog bogatstva kada on na kraju umre.

„Definitivno im ne ide, i to nije podlo; to je da ih ne pokvarim“, otkrio je u svom intervjuu. Nastavio je: „Jedina stvar u kojoj sam se složio sa Tanom je da dobiju depozit od 25% na stan, ali ne na ceo stan."

Umesto toga, Remzi će verovatno ostaviti svoju zaradu nekim dobrotvornim organizacijama koje podržava.

Gordon Remzi
foto: Profimedia

3. Moraju da zarade za luksuzne pogodnosti.

Kao strog, ali pošten otac, Remzi je otkrio da se njegova deca ne pridružuju njemu i njegovoj ženi u prvoj klasi kada odu na odmor. On kaže: „Oni ne sede sa nama u prvoj klasi. Nisu radili ni blizu dovoljno da to priušte. U tim godinama, kažeš mi da moraju da sede u prvoj klasi? Ne, ne moraju. Zaista smo strogi po pitanju toga."

Kasnije je branio svoj izbor, rekavši: „Moram da budem realan sa decom. I takođe, mislim da samo navikavanje dece sa 5, 6 i 7 godina na prvu klasu i ta velika sedišta, ne treba im prostor, oni dobijaju zabavu na svojim telefonima i laptopovima."

4. Promene navika u ishrani su zabranjene.

Remzi je neverovatno strastven prema hrani koju kuva i pokušava da svojoj deci usadi prefinjen stav prema obrocima. U ovoj porodici je nekoliko stvari zabranjeno, jedna od njih posebno, a to je biti vegetarijanac.

Jednom je rekao: „Moja najveća noćna mora bila bi kada bi mi dete ikada prišlo i reklo: „Tata, ja sam vegetarijanac“.

Gordon Remzi
foto: Profimedia

5. U domaćinstvu Remzija nema psovki.

Ovo može izgledati potpuno neuobičajeno za Remzija, s obzirom na to da voli psovke, ali Remzijevoj deci nije dozvoljeno da psuju.

Kuvar je jednom rekao: „Psovke su industrijski jezik. Sve dok smo živi, to se neće promeniti. Morate biti žestoki da biste dobili rezultate. Oni znaju da sam i ja rekao neke loše reči. Kažem da je to industrijski jezik, za potrebe šou-a. Oni ne psuju."

6. Ne pritiskaju ih po pitanju škole.

Remzi i njegova supruga ne insistiraju da njihova deca dobiju visoke ocene iz svih predmeta tokom školskih ispita. Roditelji shvataju da svako dete ima različite prednosti - u Remzijevom slučaju, to je bilo kuvanje.

Remzi je objasnio svoju tačku gledišta: „Ne slažem se s tim da se svima sudi na jednom ispitu. To me uznemirava jer je pritisak na mlade danas smešan. Nisam dostigao vrhunac sa 15, i sigurno nisam dostigao vrhunac sa 12, a sigurno nisam dostigao vrhunac sa 18."

Dodao je, govoreći o sopstvenom iskustvu, „Nisam dobro učio u školi, ali sam zato bio dobar u kuvanju. I zato sam zahvalan za način na koji sam bio gurnut, i mislim da je važno da se gurate od 11."

Koja od roditeljskih pravila Gordona Remzija vam se dopadaju i da li bi neko primenili? Koja od njih nikada ne biste isprobali i zašto?

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs