ŽENA, MEDICINSKO ČUDO - RODILA BLIZANCE U 70oj GODINI: Kad čujete šta je njen muž uradio ŠOKIRAĆETE SE

Safina Namukvaja je ispričala kako je čitav život vaspitavala i odgajala tuđu decu koja su je napuštala, pa je sada odlučila da sebi rodi decu

Porodica
Autor:
ŽENA, MEDICINSKO ČUDO - RODILA BLIZANCE U 70oj GODINI: Kad čujete šta je njen muž uradio ŠOKIRAĆETE SE
Foto: Printscreen/Facebook

Safina Namukvaja iz Ugande rodila je u sedamdesetoj godini blizance koje je dobila pomoću veštačke oplodnje i tako postala najstarija porodilja na svetu, prenosi BBC.

Safina je ispričala kako je čitav život odgajala tuđu decu, koja su uvek odlazila od nje i nisu joj se ni javljala. Zato je rešila da sebi rodi decu, kako bi imao neko da je pazi u starosti.

Tako je ova hrabra žena 2020. godine na svet donela devojčicu, a 3 godine kasnije i blizance koje je dobila veštačkom oplodnjom.

Dečak i devojčica su rođeni pomoću carskog reza, dok lokalni mediji prenose da se ovde radi o "čudu".

"Postigli smo neverovatnu stvar - pomogli smo najstarijoj majci u Africi da rodi blizance," stoji u saopštenju Međunarodne ženske bolnice i centra za plodnost.

Safina je izjavila da joj je trudnoća teško pala s obzirom da ju je i partner napustio kada je shvatio da će ona roditi blizance.

"Muškarci ne vole kada im kažete da ćete imati više od jednog deteta! Od kako sam primljena u bolnicu, nije došao ni jednom," ispričala je ona, prenosi Jutarnji.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs