"DALA SAM DECI SVE ŠTO SAM IMALA, ČIM SU PORASLI OKRENULI SU MI LEĐA": Tanja se sad pita gde je POGREŠILA

Ispovest žene koju dece ne mogu očima da vide puna je emotivnih detalja koji slamaju srca.

Porodica
17:30h Autor:
"DALA SAM DECI SVE ŠTO SAM IMALA, ČIM SU PORASLI OKRENULI SU MI LEĐA": Tanja se sad pita gde je POGREŠILA
Foto: Shutterstock

Penzionerka Tanja, koja ima 68 godina podelila je nesrećne događaje iz svog života, a najtužnije stvari priređuju joj njena deca, a ima ih troje.

"Za vreme rata došla sam sama s troje dece u Hrvatsku, dva sina i jednom ćerkom. Moj tadašnji suprug je ostao u Bosni i Hercegovini. Naš brak nikad nije bio skladan, štsviše, za mene je to bio pakao pa sam 1998. pokrenula razvod", ispričala je Tanja za Moje vrijeme.

"Deca i ja smo kroz život prošli svakakve patnje, kako u ratnim godinama, tako i u posleratnim kad smo bili podstanari. Meni je do radnog mesta, bilo kakvog, bilo jako teško doći. I već kada smo jednom pregrmeli sve to najteže, kad su se odškolovali, i kad smo nasledstvom došli do svog krova nad glavom, kad su se ženili… mi smo se, umesto da uživamo jer je sve loše prošlo, iz čista mira raspali kao porodica", ispričala je Tanja.

Tužna žena
foto: Ilustracija / Shutterstock

Majko, izbriši me

Kako nadalje objašnjava, njen stariji sin, koji je inače bio jako privržen porodici, nakon ženidbe se sasvim promenio. "Par godina nakon što se oženio samo mi je poslao poruku: Briši moj broj. Bez ikakvog objašnjenja na moje pitanje: Zašto, sine? A kako je sreća moje dece meni na prvom mestu, rekla sam sebi, pa dobro, ako će to moje dete na bilo koji način usrećiti, ili on to iz nekog razloga mora učiniti, neka bude tako", otkrila je nesrećna žena.

Potom su krenuli problemi s mlađim sinom, koji se razvodio nakon nekoliko godina braka. "Nije želeo ići u podstanare već je odlučio kupiti ‘malu gajbicu’ te me tražio da mu finansijski pomognem za ulog, a on će kreditom zatvoriti kupovinu stančića. Naravno, sve što sam od usta odvajala i sakupljala za starost, dala sam mu."

"Ostalo mi je 100 evra. Možda neko neće poverovati, ali nikad u životu nisam bila srećnija. Pošto sam vernica, bila sam Bogu zahvalna što sam imala mogućnost pomoći svome detetu, a verovala sam da će se Bog isto pobrinuti i za mene, a na koji način – to samo On zna".

Problemi s decom su se nastavili nizati

"Godinu dana nakon useljenja u taj svoj stančić, pozvao me da ga posetim. Tada mi je, nakon jedne moje primedbe, potpuno zabranio viđati čak i unuka. A onda je, nakon toga, nastao i problem s ćerkom. Ona je teško podnosila što joj braća ne razgovaraju s majkom te se i ona u tome pridružila braći, jer je valjda mislila da će se njima zameriti ako bude uz majku. Ipak moram reći da sam primetila da se ona mene odrekla uz veliku bol u duši i ja sam to uvidela kod nje. To mi je najteže palo", poverila se ona.

Danas živi sama, s malom penzijom. No, ćerka je ipak, uzela broj njenog računa da joj, kako kaže, može prebaciti nešto evra ako bude tražila. "To se naravno nikad neće dogoditi, da ja od njih nešto tražim. Nakon svega rado ću umirati gladna i u hladnoj kući nego zatražiti nešto od njih. Ali svaki dan se molim da njima bude lakši i lepši život i da ih dragi Bog čuva", tragične su reči jedne odbačene majke koja je sama, u vreme rata, na noge podigla troje dece.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs