3 PRAVILA KOJA MET DEJMON PRIMENJUJE PRILIKOM VASPITANJA SVOJE DECE: Pomoću njih uspeva da izbegne da ona budu razmažena

Poznati glumac je poznat kao dobar i posvećen roditelj četvoro mališana a ovo su njegove metode vaspitanja.

Porodica
Autor:
3 PRAVILA KOJA MET DEJMON PRIMENJUJE PRILIKOM VASPITANJA SVOJE DECE: Pomoću njih uspeva da izbegne da ona budu razmažena
3 pravila vaspitanja poznatog glumca, Foto: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumac Met Dejmon je upoznao svoju ženu Lusijanu 2003. godine a dve decenije kasnije oni su i dalje u skladnom braku punom ljubavi.

Imaju četvoro dece, od toga troje zajedničke a Lusijana iz prethodnog braka ima ćerku Aleksiju. Sva deca su rođena sa po dve godine razmaka. Met ima nekoliko pravila u koja se kune a mnogo su mu značila za odgajanje dece.

Met Dejmon
foto: AP

1. Pridržava se jednog pravila kada je u pitanju njegova porodica.

Dejmonovi imaju jedno pravilo: nikada ne mogu biti razdvojeni duže od 2 nedelje. Glumac koristi svaki slobodan trenutak između snimanja samo da bi mogao da provede nekoliko sati sa suprugom i ćerkama kod kuće.

Ovo omogućava zauzetom glumcu da da prioritet svojoj porodici. Njegova deca znaju da će, bez obzira na sve, tata biti kod kuće svakog vikenda.

Met Dejmon
foto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

2. Odgaja razumnu i zadovoljnu decu.

Jedna od prednosti ako ste popularan glumac je ta što će vam kompanije poslati gomilu besplatnih stvari. Kad god stignu kutije besplatnih igračaka, Dejmon ih čak ni ne otvara i odmah ih prosleđuje ljudima kojima su potrebne.

Mojoj deci ne treba ništa. Dovoljan im je život koji im mi pružamo. Teško je shvatiti kako im dati neku perspektivu i to je ponekad izvor napetosti u porodici", rekao je glumac.

3. Očinstvo je potpuno promenilo Dejmonov pogled na decu.

Glumac je izjavio da je jedina stvar koja ga je plašila da ima decu prekomerne težine. On je jednom prilikom rekao: „Verovatno sam više brinuo o promeni pelena i svega toga pre nego što sam postao otac. Realnost je da kada je to vaše dete, to uopšte nije velika stvar." Za kraj na duhovit način, dodao je: „Verovatno ne bih želeo da presvlačim vaše dete.

To što je otac četiri ćerke ga je naučilo da su devojke mnogo pametnije. Kako kaže to je shvatio kada ga je njegova dvogodišnja ćerka uspela da vrti oko prsta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs