"ROĐENA SESTRA ODBIJA DA DOĐE NA MOJE VENČANJE": Razlog je krajnje bizaran i svi su stali na mladinu stranu osim MAJKE

Bliži se dan vaše svadbe, uzbuđenje raste a vaša porodica počinje da vam pravi probleme...

Porodica
12:27h Autor:
"ROĐENA SESTRA ODBIJA DA DOĐE NA MOJE VENČANJE": Razlog je krajnje bizaran i svi su stali na mladinu stranu osim MAJKE
Sestra odbija da prisustvuje venčanju zbog bizarnog razloga., Foto: Shutterstock

U današnjoj priči se dešava jedna dobro poznata situacija da kada stojimo pri svojim odlukama i željama to može da stvara konflikte sa okolinom.

Zamislite samo mladu koja se raduje sopstvenoj svadbi a njena rođena sestra joj stvara probleme. Odbrana naših stavova nas može dovesti u probleme ali je ovo takođe dobar potsetnik da moramo ostati čvrsti i dosledni u svojim odlukama.

"Verila sam se u januaru a svadbu zakazala za oktobar i veoma smo uzbuđeni povodom toga jer planiramo malo venčanje samo za bliske prijatelje i porodicu"

"Međutim iskrsao je problem sa mojom sestrom Lizom koja je trbalo da dođe sa mužem i dvogodišnjim sinom, naš odnos je svakako na klimavim nogama iz razloga koje ne želim sada da navodim."

Mlada, Venčanje
foto: Profimedia

"Poslali smo pozivnice za venčanje prošlog meseca. Ceremonija počinje u 13:30, a mi smo zamolili naše goste da budu tu do 13:00. Srećom, mesto je tačno u našem rodnom gradu, tako da je zgodno za većinu ljudi, uključujući Lizu."

"Lisa mi je rekla da joj vreme ne odgovara zbog rasporeda spavanja njenog dvogodišnjaka. Objasnila je da on obično odspava oko podneva, a ona ne želi da ga budi jer bi onda bio nervozan tokom događaja. Nemam dece, tako da nisam bila sigurna da li je to valjan razlog ili ne."

"Pitala sam je da li može da nađe nekoga da ga pričuva kako bi mogla da prisustvuje, ali ona je rekla da će svi u koje ima dovoljno poverenja da bi ga ostavila na čuvanje biti na venčanju. Predložila sam im da barem dođu na prijem, ali ona je ostla čvrsta u odluci da ukoliko on dođe na venčanje, neće ni ona prisustvovati prijemu."

"Insistirala je da promenimo vreme ali sam joj rekla to nije moguće, a ona je rekla da u tom slučaju neće doći. Zabolelo me je, pa sam joj spustila slušalicu."

"Nekoliko dana kasnije, Lisa se javila sa istim zahtevom. Podsetila sam je da ne možemo da promenimo vreme. Rekla je da treba da budem spremna na to da će me ljudi pitati zašto ona nije tu. Revoltirano sam joj rekla joj da se život ne vrti oko nje i njenog deteta nakon čega me blokirala."

"Mama konstantno vrši pritisak da se pomirimo ali ja ne smatram da grešim."

Korisnici društvenih mreža su stali u odbranu mlade.

"Shvatam zašto nemate dobar odnos sa Lizom" "Zašto sestrin muž ne ostane kod kuće sa detetom a sestra dođe na venčanje pa joj se možda priključe na prijemu? " "Pre mislim da Liza uživa u pažnji i ulozi žrtve kako je „njena sestra, njeno telo i krv, namerno isključuje sa svog venčanja ne poštujući pauzu za spavanje njenog mališana“. Braća i sestre mogu imati komplikovane odnose koji ponekad dovode do sukoba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs