Da razrešimo dilemu

MAMA, PONESI ME: Nošenje dece u naručju - DA ILI NE? Ovo je pitanje koje oduvek zanima SVE RODITELJE

Sigurno ste već sto puta čuli da nošenje dece u naručju i nije baš preporučljivo jer dete kasnije nema mira da sedi i leži već želi da ga nosite u rukama.

Porodica
08:27h Autor:
MAMA, PONESI ME: Nošenje dece u naručju - DA ILI NE? Ovo je pitanje koje oduvek zanima SVE RODITELJE
Da li decu treba da nosimo u naručju?, Foto: Shutterstock

Vekovima su majke u različitim kulturama širom sveta svoje bebe nosile u različitim vrstama marama i šalova. Iskustvo je te žene naučilo da su bebice najsrećnije kada se nalaze u rukama svojih majki ili neke druge osobe koja se za njih brine.

beba, mama i beba
foto: Shutterstock

Nošenje bebe u naručju je jednostavno neizbežno, naročito kad je beba tek rođena, jer ona često ima grčeve u stomaku. Takođe, i kada bebi rastu zubići, onda je nervozna i plačljiva, a zagrljaj je najviše može smiriti.

Beba, Dete
foto: Shuterstock

Međutim, istraživanja su pokazala da tvrdnja da nošenje bebe u naručju nije dobro za bebu, spada među veće zablude. Roditelji koji češće uzimaju svoju decu u ruke više su povezaniji s njima, jer se beba tada oseća sigurno. A kada dete odraste, ono ponovo traži utehu u istom zagrljaju. Beba jednostavno voli vaš zagrljaj i tako se oseća najsigurnije.

Majka, Beba
foto: Thinkstock

I sledeći put kada vidite da vaše čedo pruža rukice prema vama, slobodno ga uzmite jer je to ono što joj u tom trenutku najviše treba!

Savet plus

Očevima koji nisu baš često u kontaktu s detetom preporučuje se češće nošenje da bi se deca više vezala za njih.

Otac i beba, Tata i beba, Tata, Beba
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs