Ako iko zna, to je on

MALI TRIKOVI VELIKOG MAJSTORA KOJI UVEK PALE: Budite i vi profesionalac u kuhinji poput legendarnog DŽEJMIJA OLIVERA

Trikovi u kuhinji Džejmija Olivera svakoj domaćiti će značiti, naučite neke nove veštine uz čuvenog kuvara!

Porodica
Autor:
MALI TRIKOVI VELIKOG MAJSTORA KOJI UVEK PALE: Budite i vi profesionalac u kuhinji poput legendarnog DŽEJMIJA OLIVERA
Trikovi u kuhinji Džejmija Olivera, Foto: Profimedia

Džejmi Oliver jedan je od najboljih kuvara na svetu, a njegove specijalitete obožavaju milioni ljudi. Zašto? Pa zato što su pre svega zdravi, ukusni i odlično pripremljeni. A ovaj kralj kuhinje otkrio je nekoliko kulinarskih tajni koje i vi možete da primenite.

* Za dobru salatu nije dovoljno da je samo operete i aranžirate. Nakon pranja, zamotajte je u krpu i zavrtite je nekoliko puta da tkanina upije vodu. Ukoliko je ne osušite pre dodavanja ulja i sirćeta, preliv za salatu neće moći da se sjediniti s njom.

Salata, Grčka Salata
foto: Shutterstock

* Evo saveta i za roditelje koji čija deca ne vole da jedu povrće. Umesto da ih uzalud ubeđujete kako je ono zdravo, ispasirajte grašak, brokoli, spanać ili bundevu i "prošvercujte" ih s testeninom, koju retko koje dete odbija da jede.

Dete, Deca, Dete jede
foto: Shutterstock

* Za ljubitelje jaja koji imaju problem da ih oljušte evo rešenja. Zarolajte ih dlanom po ravnoj površini i problema s ljuštenjem više neće biti, naročito ako ste jaja pre toga pet minuta držali u hladnoj vodi.

Napuklo jaje, Kuvana jaja, Ljuštenje jaja
foto: Shutterstock

* Tokom pečenja kolača što manje otvarajte rernu zato što će ga hladan vazduh "izduvati", pa će se testo spustiti.

Devojka, Kuhinja, Rerna, Šporet
foto: Thinkstock

* Ukoliko crni luk ima prejaku aromu, iseckajte ga na sitne komade i kratko potopite u hladnu vodu kako biste mu ublažili ukus.

luk
foto: Shutterstock

* Ako želite da kolač ostane duže svež, u testo dodajte šaku što sitnije narendanih jabuka.

rendana jabuka
foto: Shutterstock

* Omlet nikada ne treba spremati s mlekom, već isključivo s vodom. Tako će jaja biti rastresitija, a jelo ukusnije.

Omlet
foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs