VODITELJKA I MAMA AUTISTIČNOG DEČAKA U 51. DOBILA JEZIVU DIJAGNOZU: Znala sam da nešto ne štima, ali ovo nisam očekivala

Melani Sajks ima sina kom je pre nekoliko godina otkriven autizam, a sada se i sama susrela sa stravičnom dijagnozom.

Porodica
10:40h Autor:
VODITELJKA I MAMA AUTISTIČNOG DEČAKA U 51. DOBILA JEZIVU DIJAGNOZU: Znala sam da nešto ne štima, ali ovo nisam očekivala
Voditeljka i mama autističnog dečaka u 51 dobila jezivu dijagnozu, Foto: Printscreen/instagram

Voditeljki Melani Sajks, čijem sinu su u trećoj godini otkrili da ima autizam, lekari su potvrdili da i sama boluje od ovog poremećaja.

Britanska televizijska voditeljka i model, Melani Sajks jedna je od retkih kojoj je dijagnostikovan autizam u poznim godinama – tačnije u 51.

Melani je u 51 godini saznala da ima autizam
Melani je u 51 godini saznala da ima autizam foto: Printscreen/instagram

Ona je dijagnozu dobila tokom pandemije koronavirusa a kako je tada rekla, tek nakon dijagnoze je shvatila svoje ranije ponašanje.

Naime, ona je oduvek znala da nešto „ne štima“. Iako je njenom sinu autizam dijagnostikovan kada je imao svega tri godine Melani nije pretpostavila da bi mogli da imaju isti poremećaj. Prvi osećaj koji se javio kada je čula dijagnozu, bilo je olakšanje. Konačno su utvrdili šta nije u redu i neke stvari su najzad počele da imaju smisao.

Osetila sam olakšanje, ali i žalost. Ali ne zato što ne želim da budem ono što jesam – osoba sa autizmom, već zato što bih volela da sam sve ovo ranije znala. Tada bih umela i mogla da tačno razumem zašto se stvari odvijaju onako kako su se odvijale“, ispričala je voditeljka pre dve godine za „Gardijan“ i dodala:

„Bila sam popustljiva prema nasilnicima, ‘osetljiva’ na one koji lažu, jer sam prihvatala sve što mi ljudi kažu. Uvek sam bila pomalo uvrnuta kad se neko šali – ako neko ispriča vic, a ozbiljan je dok to radi, poverovaću da mi priča istinu. Ako je neko grub i uvredi me, ja mu sve poverujem“, kaže Melani.

Podsetimo, Melani je sina dobila u braku sa glumcem Danijelom Kaltađironeom, a ubraku je bila bila od 2001. do 2009.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs