SVEKRVI PLAĆAMO SVE REŽIJE, A SAD TRAŽI NOVAC ZA ČUVANJE UNUKA: Petlja se u sve živo, ne mogu da izađem na kraj s njom

Jedna očajna snaja požalila se na društvenim mrežama da joj se svekrva meša u sve, a kap koja je prelila čašu bilo je traženje novca da bi pričuvala unuke.

Porodica
21:14h Autor:
SVEKRVI PLAĆAMO SVE REŽIJE, A SAD TRAŽI NOVAC ZA ČUVANJE UNUKA: Petlja se u sve živo, ne mogu da izađem na kraj s njom
Ispovest snaje kojoj svekrva traži novac za čuvanje unuka, Foto: Shutterstock

Otkad jesvekrva i snaja, otad je, čini se, i kolutanja očima jednih na druge. Život nije ravna linija, i ma koliko se volele, svekrva i snaja uvek imaju ponešto škakljivo da kažu, pravo u lice ili iza leđa.

Mnogi smatraju da je to prirodno i ljudski, sve dok nema one prave, zle krvi. "Luda sam od svekrve, u sve se petlja, sve sam pokušala i ništa ne pomaže", svedoči snaja koja na svojoj koži ipak, nažalost, oseća zlu krv.

Snaja se požalila da joj se svekrva u sve meša
Snaja se požalila da joj se svekrva u sve meša foto: Shutterstock

Snaja sebe smatra razumnom ženom, trudi se da maksimalno poštuje svoju svekrvu i uvažava je do gornje granice prihvatljivog. Ipak, kapi polako prelivaju čašu i ona se, da ne eksplodira na nju, požalila ženama na stranici Mamine tajne, i traži savet od onih koje su se našle u istoj situaciji.

Kako postupate i kako izlazite na kraj sa vašim svekrvama? Znači, moja živi u prizemlju, a mi na spratu, i petlja nam se u sve živo! Sve mora da zna i ne libi se da ispituje koliku platu ima muž, koliku platu imam ja. Onda krenu pitanja gde smo potrošili novac. Onda pita šta smo kupili za kuću”, žali se snaja.

Žena je očajna i ne zna šta da radi
Žena je očajna i ne zna šta da radi foto: Shutterstock

Nikad joj nije dovoljno

Objasnila je i da može odgovorno da tvrdi da suprug i ona nisu rasipnici i da nikad ne kupuju “gluposti”. “Uvek prvo kupimo ono što treba detetu, a posle i sve što treba za domaćinstvo. Takođe, suprug plaća sve režije, bez obzira na to što su u kući četiri plate”, poverava se.

Sa svekrvom u kući, objašnjava, živi i ćerka odnosno snajina jetrva. “Jetrva naravno platu ima samo za sebe. Kad na dnevni red dođe tema o novcu, svekrva redovno počne da kuka jer njoj para nikad nije dosta. Na to se onda jetrva izdere zašto bi ona plaćala režije kad moj suprug i ja imamo veća primanja i dve plate”, očajna je snaja.

Kaže da svekrva stalno prigovara
Kaže da svekrva stalno prigovara foto: Shutterstock

I sve bi to finansiranje, jaukanje i povike nekako podnela, da svekrva tu staje. “S njom nema mira, ona stalno nešto filozofira, petlja se u naš brak, petlja se u naše odgajanje deteta. Nigde ne možemo da odemo bez da ona nešto ne pametuje, ako i odemo zove nas i propitkuje”, žali se dalje.

Na kraju je priznala da je sve otišlo tako daleko, da im sada traži još i novac za čuvanje unuka pa se ne usudi da je više išta zamoli. “Ponekad uskoči kad oboje radimo, ali da je uz sve račune koje samo mi plaćamo još platimo i za to što pričuva unuče, ne znam što bih rekla, luda sam od nje”, očajna je žena.

Svekrva traži novac da pričuva unuče
Svekrva traži novac da pričuva unuče foto: Profimedia

Saveti iz prve ruke

“Muž i žena su jedini koji međusobno trebaju da vode računa o svojim finansijama – koliko i na šta troše samo je njihova stvar. Ničiji roditelji nemaju pravo da se petljaju u bilo kakve njihove odluke. Zbog takvih stvari dolazi do svađa, jer odrasli ljudi ne znaju da postave granice i živje svoj život bez uplitanja drugih”, glasio je jedan od savetam a prenosi Moje Vrijeme.

Lepo u svoje, pa ste na miru. Radije bih imala manje i živela u miru, nego da imam puno novaca i pod stresom sam. Nije u redu da vi plaćate sve režije, kad već živite u istoj kući, onda se troškovi dele. A uostalom, imate muža, koji je njen sin, pa i s druge strane brat, pa neka kaže nešto, nije bez jezika ostao”, piše joj druga.

Mngi za sve krive muža
Mngi za sve krive muža foto: Shutterstock

Potom stiže i malo drugačije razmišljanje: “Gospođo draga vi živite u njihovoj kući, gde vladaju njihova pravila. Ne podržavam ovo njihovo ponašanje, ali vama ništa ne vredi da se tužakate i ništa ne menjati. Ili ostanite i ćutite, ili se selite. Jer opet kažem, njihova kuća – njihova pravila.”

Idući savet je jasan i glasan: “Koliko god zarađivali, vaša je stvar šta ćete kupiti i na šta ćete svoj novac potrošiti. Tu vaš muž mora podvući crtu! Moj muž je na početku našeg braka podvukao neke stvari što se tiče naših roditelja i ta granica se ne prelazi ni sa jedne strane, tako da odlično funkcionišemo i odlično se slažemo.”

A kakvo je vaše mišljenje na ovu temu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs