"MOJ OTAC JE 30 GODINA VODIO DVOSTRUKI ŽIVOT" Deci je davao ista imena da ne bi pogrešio, a služio se SRAMNIM izgovorima

Čovek iz Britanije 30 godina je imao dvostruki život, a evo kako su porodice saznale jedna za drugu.

Porodica
14:43h Autor:
"MOJ OTAC JE 30 GODINA VODIO DVOSTRUKI ŽIVOT" Deci je davao ista imena da ne bi pogrešio, a služio se SRAMNIM izgovorima
Čovek je 30 godina imao dvostruki život, Foto: Printscreen/instagram

Životna priča jedne Britanke dokaz je da život često može biti uzbudljiviji od bilo kog romana ili filma.

Naime, Džordžia Blejk je za Dejli Mejl otkrila neverovatnu porodičnu tajnu.

Ispričala je kako je njen otac stalno bio umoran, ali nisu znali zašto: "Moj otac je bio neprestano umoran s uznemirujućom sposobnošću da zaspi bilo gde, u bilo koje vreme pa čak i za volanom našeg porodičnog automobila. Jednom je došlo do neprijatne scene kada je na školskom koncertu zadremao u prvom redu, a njegovo hrkanje odzvanjalo je kroz pesmu koju smo pevali. I to je samo jedna od mnogih sličnih scena u nizu", započela je svoju priču.

"Prošlo je 30 godina pre nego što sam dobila objašnjenje, koje se pokazalo kao zapanjujuće, ali i veoma zbunjujuće. Bio je to odgovor koji je u sekundi srušio sve što sam mislila da znam o svom detinjstvu i odrastanju. Tata je zapravo bio iscrpljen jer je bio umoran zbog dvostrukog života koji je vodio, odnosno od tajnih poseta svojoj drugoj porodici gotovo svakog vikenda. Kasnije, kada su na svetlo dana isplivali detalji njegovog tajnog života i druge porodice, shvatila sam da sam okružena paralelama i nekim uznemirujućim kontrastima", objasnila je Džordžia.

Istina izašla na videlo

Zatim je ispričala kako je celo vreme bio blizu druge porodice: "Živeli su samo nekoliko kilometara od nas, na drugoj strani centralnog Londona, nisu čak bili ni tako daleko. Ali dok je naša porodica živela udobnim životom, moja majka je bila ugledna lekarka, a otac broker koji je postao istoričar, njegova tajna porodica živela je u skromnim uslovima."

"Pokazalo se da je moj otac imao još dvoje dece, uključujući ćerku koja je bila samo malo mlađa od mene. Ja sam se školovala u prestižnoj, privatnoj ženskoj školi Svetog Pavla, a ona je išla u lokalnu gimnaziju. Nas dve izgledamo drugačije, ona ima tamnu kožu, ja imam svetlu. Najčudnije od svega je što moj otac dao mojoj tajnoj sestri isto ime, Džordžia, samo što se njeno pisalo drugačije", dodala je.

Sve se saznalo nakon njegove smrti. "Istinu sam saznala u telefonskom pozivu koji sam primila ubrzo nakon očeve smrti. Bilo je to leto 2013., a moj otac Džordž, koji je tada imao 77 godina, preminuo je od upale pluća. Bilo je to neočekivano i bili smo tužni, ali nismo bili jedini! Dok smo tugovali u zapadnom Londonu, ljubavnica i deca mog oca nosili su se s vlastitim gubitkom nakon što su otkrili da je preminuo tek kada se njegova čitulja - kao poznatog ekonomskog istoričara, pojavila u Tajmsu", rekla je Džordžia.

Polusestra ju je kontaktirala

Ubrzo ju je i polusestra kontaktirala: "Nije prošlo puno vremena pre nego što me je moja polusestra, tada stara 35 godina, pronašla i kontaktirala. Bila sam u tolikom stanju šoka kada se predstavila, da sam veći deo razgovora jednostavno ćutala. Sećam se da sam sedela na krevetu dok su mi noge klecale, a ona je bila neutešna i vrlo uznemirena i samo je želela da zna šta se dogodilo njenom ocu. Propustio je njen rođendan, a to nikada ranije nije napravio i neobjašnjivo je nestao iz njenog života."

"Objasnila sam joj da je bio u bolnici poslednjih nedelja, da je bio previše bolestan da bi uopšte izašao iz sobe i da nije mogao da obavi bilo kakve privatne pozive s mojom majkom koja je bdela pored njega danonoćno. Sestra mi je objasnila da se ona zove doslovno isto kao ja i da imam polubrata koji se zove Oliver. Na kraju je ispalo da je naš pas Stič, gluv, ali glasan, nekada pripadao njoj. Divlja mačka, za koju je moj otac rekao da ju je pronašao na ulicama Londona, takođe je bila njena", rekla je.

"Nisam odmah upoznala svoju novu porodicu. Ubrzo nakon ovog emocionalnog potresa usledio je još jedan udarac: mojoj ćerki Romili je dijagnostikovan neuroblastom, dečji tumor. Neko vreme je moj fokus bio usmeren samo na oporavak moje ćerkice i tek 2016., kada je prošla najgori period, konačno sam bila spremna da upoznam svoju novu porodicu, licem u lice", priznala je.

Svi su znali osim nje

Džordžia je saznala da su mnogi znali za tu tajnu. "Čini se da su neki ljudi znali za ovu tajnu, iako ja nisam. Jedan porodični prijatelj povremeno je na božićnim zabavama pravio lapsuse u pijanom stanju. U retkim prilikama kada sam skupila hrabrost da otvoritm tu temu sa svojom majkom, ona je to odlučno poricala. Iskreno, verujem da mama nije znala za tajni život svog muža."

"Nikada nisam imala hrabrosti da pitam svog oca. Nikada nismo otvarali tako lilne teme, ali suprug Džejmi me je ohrabrio da se nađem s sestrom i tako smo se našle, kao i naš brat, u jednom restoranu na pola puta između naše dve porodične kuće. Dočekali su me ogromnim zagrljajem. Na početku je napeta tišina ispunila prostor između nas. Sve što sam mogla da pomislim bilo je da moja polusestra ne liči na mene. Njena majka je bila s Jamajke, moja je bila Skandinavka. Ipak, Oliver je toliko ličio na našeg oca, da je to bilo neverovatno. Imao je istu figuru i iste jagodice", objasnila je.

Kockice su se posložile

"Moj otac se oženio mojom majkom Dajanom 1967. godine, kada je on imao 33, a ona 35 godina. Ja sam stigla na svet 1971. godine. Nije bilo nagoveštaja da je moj otac ikada imao aferu sve dok nije sreo Džordžijinu majku, ambicioznu glumicu, u jednom noćnom klubu u Londonu 1976. godine i zaljubio se. Dve godine kasnije, stigla je moja sestra, a zatim i njen brat Oliver 1988. godine. Moja sestra kaže da je moj otac tvrdio njenoj majci da će se razvesti od Dajane i da je ona strpljivo čekala taj dan. Čak ju je i zaprosio, ali je ona odbijala da kaže 'da' sve dok se otac ne razvede. On je uglavnom vreme s njima provodio vikendima, a bilo joj je čudno što je insistirao da zavese uvek budu navučene pre porodičnog ručka. Džordžija je otkrila i da je naš otac uvek bio prisutan na velikim događajima kao što je njen rođendan ili rođendani njeno troje dece. Pokazala mi je mnogo fotografija u njihovoj kući, uključujući i onu na kojoj drži jedno od njene dece, svog unuka", dodala je.

Otkrile su i zašto se odlučio na ista imena dece: "Što se tiče nas dve i naših identičnih imena, zaključili smo da je to osmislio da ne bi bio uhvaćen u slučajnoj grešci dok razgovara o bilo čemu što se tiče neke od nas dve. Obe smo živele u kućama punih životinja, u mom slučaju s puno mačaka i pasa lutalica koje smo spasili s ulice. Uglavnom ih je prisvajao moj otac", piše Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs