da ne kvarimo život

IMA MNOGO RAZLOGA ZAŠTO GUBIMO PRIJATELJE! Nema mesta čuđenju zašto nisu u našim životima UKOLIKO SE PONAŠAMO OVAKO

U svačijem životu naiđu trenuci kada dobri prijatelji počnu od nas da se udaljavaju. Ponekad je to spontano, ali neretko i naši postupci tome doprinose. Ponekad je to spontano, ali neretko i naši postupci tome doprinose

Porodica
IMA MNOGO RAZLOGA ZAŠTO GUBIMO PRIJATELJE! Nema mesta čuđenju zašto nisu u našim životima UKOLIKO SE PONAŠAMO OVAKO
Zašto gubimo prijatelje?, Foto: Shutterstock

Svi znamo da su zahvaljujući prijateljstvu naši životi srećniji i ispunjeniji. Sa njima se osećamo bolje. Međutim, znamo i da prijatelje treba negovati. Ukoliko se ponašamo na nekoliko sledećih načina, verovatno ćemo ih izgubiti.

Ne javljamo im se

Prijatelje ne moramo zvati svaki dan, ali ukoliko na njih zaboravimo na duži vremenski period i čekamo da samo oni zivkaju, biće im jasno da ne zauzimaju važno mesto u našim životima. Da, nema se vremena, ali moramo da nateramo sebe da se interesujemo za one koji su nam bliski. Ne moraju to da budu dugi razgovori, ali treba da budemo u toku kako su i šta im se dešava.

Prijateljstvo
foto: Shutterstock

Retko se viđamo

Dobri prijatelji nađu vremena da popiju makar kafu na brzinu, a loša prijateljstva nađu razloge da ljudi ne čestitaju rođendane jedan drugom, niti odlaze na porodična slavlja. Naravno da postoje opravdani razlozi za neviđanje, ali kada se spisak tih razloga proširi do najmanjih sitnica, jasno je da iskrenog prijateljstva nema. Krijemo od njih tajne

Kad neko kaže da vam je prijatelj, a onda čuje da vam se dogodilo nešto značajno što mu niste rekli, osećaće se povređeno. Sigurno postoje stvari koje želite da zadržite za sebe, ali količinom i vrstom informacija koje ne želite da delite stavljate nekome do znanja koliko vam znači. Pa prijatelji postoje da biste se poverili. Ćutanje će se onda pretvoriti u poznanstvo umesto prijateljstvo.

Prijateljstvo
foto: Shutterstock

Nismo tu u nevolji Ako baš nikada niste u mogućnosti da mu se nađete kad je teško, tada ste prijatelj samo na rečima. Dotrčati prvi u slučaju bolesti, ponuditi novac na zajam, pričuvati mu dete ili psa... Kada se to ne dogodi nikada, prijatelj će vam okrenuti leđa kao vi njemu.

Ne slušamo ih

U pravim prijateljstvima ne priča samo jedan. Loše je kad ne možete da sačekate da neko ispriča svoj problem, već odmah nastavljate sa svojom pričom, bez komentara na ono što je rekao. Time pokazujete svoj egoizam, a kome to treba?

Stil/Kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs